Csupa csoki sütemény kenyérformában készítve: fényes csokimáz koronázza meg
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Amennyire jól néz ki, annyira egyszerűen készül, keverem-kavarom a tésztája, de a mázzal sem lesz sok munkád.
Az igazi csokirajongóknak ajánljuk ezt a receptet, a tésztája elképesztően kakaós, a máz pedig csupa csokoládé. A tészta puhaságáról a vaj és az író gondoskodik, az ízéről pedig - a kakaó mellett - a vanília és a kávé, utóbbit nem érdemes kihagyni belőle.
A máz csokiganache, amelyhez az apróra tört csokoládéra forró tejszínt kell önteni, állni hagyni, majd simára keverni, összvissz ennyi munkád lesz vele. Érdemes egy kevés olajat vagy vajat is forgatni bele, hogy szép fényes legyen.
Bár eredetileg kenyérformában készül a sütemény, tepsibe is simíthatod a tésztát, de akkor kevesebb idő is elég lesz neki.
Csupa csoki süti
Hozzávalók 8 szelethez
Süti:
- 130 gramm liszt
- 60 gramm kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 80 milliliter író
- 1 teáskanál instant kávé
- 225 gramm vaj
- 200 gramm cukor
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Csokimáz:
- 125 milliliter tejszín
- 80 gramm étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23x13 centis kenyérformát, nem baj, ha túllóg a papír, könnyebb lesz kiemelni a sütit.
Keverjük össze egy tálban az átszitált lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
Az instant kávét keverjük el az íróban.
A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat. Keverjük bele a vaníliakivonatot és a kávés írót is. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat is több kisebb adagban, keverjük csomómentesre a masszát.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 50-55 percre. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt rákenjük a csokimázat.
Csokimáz:
Melegítsük addig a tejszínt, míg gyöngyözni nem kezd, majd öntsük az összetört csokira. Hagyjuk 5 percig állni, majd adjuk hozzá az olajat, keverjük krémesre. Hagyjuk picit hűlni, majd öntsük a süti tetejére.
Fotó: Getty Images