
Villámgyors, paprikás cukkinikrém - Mártogatósnak és szendvicsbe is tökéletes

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Nemcsak a cukkiniszezon, hanem az iskola is elkezdődött. Évről évre óriási fejtörést okoz, hogy mivel pakoljam meg - most már két gyerek - uzsonnásdobozát
A gyerekeim közül a nagyobbik eléggé válogatós. Nagyon nehéz olyan szendvicset készítenem neki, amelyet jóízűen megeszik, általában sonka vagy sajt kerül bele, biztosra megyek. Az öccse ezzel szemben imádja a különlegesebb ízeket és szeret kipróbálni újdonságokat is.
Az egyik ilyen kellemes meglepetés a humusz volt, így idén már az is került a szendvicsbe, legalábbis a kisebbiknél. Ezen a vonalon elindulva összeszedtem, milyen krémekkel fogok kísérletezni ebben az évben.
Az egyik ilyen a most szezonális cukkiniből készült krém, amiből paprikával finom, de nem túl intenzív ízű szendvicsbe való készülhet.
Cukkinikrém

Hozzávalók
- 2 darab cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint majoranna
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A cukkinit hámozzuk meg és kockázzuk fel. A hagymát is vágjuk darabokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a cukkinit. Fűszerezzük, majd egy deciliter vízzel öntsük fel. Ha kellően megpuhultak a zöldségek, akkor botmixerrel pürésítsük. Egy kevés tejföllel még selymesebb állagot érhetünk el. A végén reszeljük hozzá a fokhagymát.
A cukkinit sütőben is megsüthetjük, és azután is pépesíthetjük.
Fotó: Getty Images