Gyönyörű cupcake Mikulásra - Vajkrémből készül a cuki sapka

Nyomtatás
mikulásmuffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ötletes, jópofa süti, amiért nem csak a legkisebbek lesznek oda, ráadásul szuper muffinalapreceptet is mutatunk.

A muffin azért is szuper sütemény, mert amellett, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen készül, ráadásul bármivel gazdagítható a tésztája, könnyedén lehet dekorálni is. Legutóbb húsvéti köntösbe öltöztettük, most viszont Mikulásra készültek a cuki muffinok.

A Mikulás sapkája vajkrémből készül, hidd el, nagyon egyszerű lesz elkészíteni és a gyerekek is biztosan imádni fogják. Azért, hogy ne legyen se túl vajas, se túl édes összességében, a vaj mellé ugyanannyi krémsajt kerül, a cukor mennyiségét pedig a minimálisra csökkentettük - ennyire azonban szükség van ahhoz, hogy a krém állaga is megfelelő legyen.

Cupcake Mikulásra

mikulásmuffin2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 12 darab muffin
  • 120 gramm vaj
  • 120 gramm krémsajt
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 200 gramm porcukor
  • piros ételszínezék
Recept idők

Elkészítés:

Süssük meg a muffint, ehhez itt találunk szuper alapreceptet. Az alapreceptbe ízlés szerint tehetünk kakaót, csokit, gyümölcsöt, amit csak szeretnénk.

Ha elkészültek, várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, különben elolvad rajtuk a vajkrém.

A vajkrémhez keverjük habosra a puha vajat a krémsajttal robotgép segítségével. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot is, egyszerre mindig egy bögrével. Keverjük bele a vaníliakvonatot is.

A vajkrémet szedjük két részre, a háromnegyedét hagyjuk a tálban, az egynegyedét tegyük egy másik tálba. A nagyobb részt színezzük be a piros ételfestékkel, a kisebb részt hagyjuk fehéren.

A piros krémet töltsük habzsákba, majd nyomjuk körkörösen a muffinok tetejére, a szélétől induljunk és a közepe felé haladjunk, próbáljuk meg minél csúcsosabbra.

Ha elfogyott a piros vajkrém, a fehéret töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, majd a piros vajkrém aljára nyomjunk körben kis csillagokat belőle. A végén minden "sapka" tetejére tegyünk egy kis fehér csillagot, ez lesz a bojt. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon