20 perces tejszínes gombaleves: ha gyorsan ennél valami igazán finomat
Ez a tejszínes gombaleves tényleg villámgyorsan megvan, így ideális választás arra az esetre, ha nagyon éhes vagy.
A fehérjedús, D-vitaminban gazdag alapanyag izgalmasan felhasználható. Rengetegféle ízletes fogást lehet belőle készíteni, ezért érdemes kipróbálni új recepteket, melyekben a gomba a főszereplő.
A gomba hússal párosítva is tökéletes, a nagyobb kalapokat remek ötlet darált hússal megtölteni. A töltelék hasonlít a fasírthoz, a gomba szára helyére kerül. Hogy még fenségesebb legyen, sajt is kerül a finomság tetejére.
A gomba szára is fogyasztható, aprítsd össze, és keverd a darált húsos masszához, vagy készíts rizses köretet a kalapok mellé, és ahhoz használd fel. A hűtőben is elteheted, a reggeli rántottába keverve is tökéletes.
A gombákat tisztítsuk meg, a szárukat távolítsuk el.
A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymakrémet, paprikát, tojást és a finomra aprított petrezselymet.
Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsünk rá kevés olajat, és ecset segítségével kenjük el.
A kiolajozott sütőpapírra ültessük rá a gombakalapokat.
A darált húsból formázzunk tetszés szerint golyókat, és ültessük a szárától megszabadított gombakalapok belsejébe.
A sajtot reszeljük le és ízlés szerint szórjuk a hússal töltött gombakalapokra. Ha szükséges, kevés olajat is csorgathatunk a gombakalapok tetejére, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu