Diós-almás kuglóf 10 perc munkával: minden alkalomra tökéletes ez a puha süti
3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Szaftos, ragacsos, gyümölcsös, kell ennél több? Ez az isteni süti 10 perc munkával a miénk lehet, utána a többit már a sütő intézi. Tökéletes választás hétköznapokra, vasárnapi ebédek mellé, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét ez a kuglóf.
Ez a finom sütemény hasonlít a püspökkenyérre, de annál sokkal szaftosabb: alma, dió és mazsola található az omlós, kakaós tésztában. A tetejére pedig egy porcukros máz kerül.
Ha tehetjük, akkor kuglófformában készítsük a süteményt, de ha nincsen hozzá formánk vagy szülinapra készítenénk a sütit, akkor tortaformában is süthetjük. Úgy egy kicsit vastagabb, tömörebb tésztát kapunk, de ha kettévágjuk, akkor akár tölthetünk a tésztalapok közé egy vaníliás krémet, jól fog passzolni a süteményhez.
Ebben a receptben a cukormázhoz a porcukrot nem vízzel keverjük ki, hanem vajjal és tejjel - így még finomabb lesz a végeredmény.
Diós-almás kuglóf
Hozzávalók 16 adaghoz
- 2 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 teáskanál szerecsendió
- 3 darab tojás
- 1 bögre növényi olaj
- 3 darab alma
- 1 bögre dió (darabolt)
- 0.5 bögre mazsola
- 1 bögre porcukor
- 1 evőkanál vaj (olvasztott)
- 2 evőkanál tej
Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba (kivéve a gyümölcsöket), keverjük jól össze, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, majd az olajat. Robotgéppel dolgozzuk össze.
2. Tegyük bele az apróra vágott diót, kis kockákra vágott almát és a mazsolát. Ezzel is keverjük jól össze.
3. Kivajazott, lisztezett kuglófformában, 180 fokon süssük kb. egy óráig.
4. Az olvasztott vajat, tejet és a porcukrot keverjük ki, majd öntsük le a mázzal a kuglófot. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
2. Tegyük bele az apróra vágott diót, kis kockákra vágott almát és a mazsolát. Ezzel is keverjük jól össze.
3. Kivajazott, lisztezett kuglófformában, 180 fokon süssük kb. egy óráig.
4. Az olvasztott vajat, tejet és a porcukrot keverjük ki, majd öntsük le a mázzal a kuglófot. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Fotó: Shutterstock
Címkék: