Vaníliával átforgatott banán édes, pirított rizzsel - Maradékfelhasználás édesszájúaknak
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A hűtőben felejtett basmati-, esetleg jázminrizs - egy kis banánnal megspékelve - desszertként született újjá a maradékfelhasználás jegyében. Egy punnyadós vasárnapra ideális választás ez a recept.
Gyakran készítek rizst, de valamilyen érthetetlen oknál fogva sose tudom belőni az ideális mennyiséget. Vagy túl keveset főzök, vagy - ezt elkerülendő - túl sokat, ami aztán megmarad, bekerül a hűtőbe, és majd lesz vele valami alapon ott marad.
Ezért is örültem meg ennek a receptnek, amelyben a maradék rizs értelmet nyer. Édesen, gyümölcsösen, ötperces nassolnivaló formájában.
Hozzáteszem, nem vagyok nagy banánfogyasztó és a törpéimnek se szívesen adom, mert a banán nagyon sokat utazik, mire elér hozzánk. De néha-néha - főleg az ínséges tavaszváró időszakban - megesik, hogy elcsábulok, és veszek egy keveset.
Leggyakrabban sütibe, kásába, smoothie-ba keverem, és mindig teszek mellé valami jó kis melegítő fűszert, egy kevés fahéjat vagy nagy kedvencemet, a vaníliát. Ennek szellemében jöjjön a recept.
Édes, pirított rizs banánnal
Hozzávalók 2 adaghoz
- 20 dekagramm főtt basmati rizs
- 2 darab banán
- 2 evőkanál ghí vaj
- ízlés szerint kókuszcukor vagy finomítatlan nádcukor
- ízlés szerint kókuszchips
- 1 csipet vaníliaőrlemény
Elkészítés:
Fotó: Pataki-SzabóFruzsi/Só&Bors