30 perces, egylábasos csirkemell fehérbabbal és koktélparadicsommal: egészséges ebédötlet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem csak pénzzel, idővel is érdemes spórolni, főleg a rohanós hétköznapokon. Az egylábasos ételek pont ezt a célt szolgálják.
Ugyan már sokszor készítettem sokféle egylábasos ételt, de nem voltam tisztában a pontos nevével. Annyi bizonyos, hogy ez az ételtípus a legegyszerűbb, legjobb megoldás a rohanós hétköznapokra.
Az alaplé a kulcsa
A hozzávalókat pici előkezelés után csak beletesszük egy edénybe, ahol szépen összefőnek, miközben átadják egymásnak az ízeiket. Ehhez a fogáshoz alaplére is szükségünk lesz. Én általában tartok otthon lefagyasztva, de kevés munkával gyorsan készíthetünk frissen is.
Egylábasos csirkemell fehérbabbal és koktélparadicsommal
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 1 doboz fehérbab
- 10 darab koktélparadicsom
- 1 fej hagyma
- 2 darab paprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 deciliter száraz fehérbor (opcionális)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 deciliter húsleves alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkemellek mindkét oldalát fűszerezzük meg. Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a húsokat, és mindkét oldalukat pirítsuk meg. Ha kész, vegyük ki őket, és takarjuk le fóliával, hogy melegen tartsuk.
Vágjuk össze a paradicsomot, a paprikát és a hagymát, tegyük a serpenyőbe, pirítsuk pár percig. Öntsük hozzá az alaplevet, ízlés szerint a bort, és kevergessük. Tegyük bele a babot is. Végül tegyük vissza a serpenyőbe a csirkéket is, és főzzük, pirítsuk őket, amíg jó szaftos nem lesz. Díszítsük friss bazsalikommal.
Fotó: Getty Images