Egylábasos citromos-fokhagymás királyrákos tészta – Vacsora villámgyorsan
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Imádom a tenger gyümölcseit, a kis királyrákokat meg főleg, magában is bármennyit meg tudok enni belőlük.
Ez a tészta nem elég, hogy gyorsan elkészül és nincs utána mosogatnivaló, de ráadásul az egyik kedvencem, királyrák van rajta feltétként.
Királyrák fagyasztva is kapható, tökéletesen működik a tésztán, nem kell hozzá más, mint egy kis fokhagyma, fűszerek és a végén egy kevés citromlé, hogy kész legyen a tökéletes vacsora. A rákot higiéniai okokból mindig alaposan főzzük meg.
Egylábasos királyrákos tészta
Hozzávalók 2 adaghoz
- 225 gramm spagetti
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál paprikapehely
- 500 gramm királyrák
- 1 teáskanál oregánó (szárított)
- 25 gramm parmezán (reszelt)
- 1 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1 evőkanál citromlé (friss)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy fazékban forraljunk vizet, főzzük al dentére a tésztát. Szűrjük le, tegyük félre.
Egy mélyebb serpenyőben először forrósítsunk olajat, majd tegyünk hozzá 2 evőkanál vajat. Adjunk hozzá fokhagymát, a paprikapelyhet, majd pároljuk őket néhány percig. Dobjuk bele a rákokat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítsuk, amíg a rákocskák rózsaszínűek lesznek, de nem főnek meg egészen. Adjunk hozzá oregánót.
Borítsuk a tésztát a serpenyőbe, adjuk hozzá a maradék vajat, a parmezánt és a petrezselymet. Addig keverjük, amíg a vaj el nem olvad. Amikor a rák megfőtt, öntsük rá a citromlevet, egy utolsót forgassunk rajta, forrón tálaljuk.
Fotó: Getty Images