Egylábasos citromos-fokhagymás királyrákos tészta – Vacsora villámgyorsan

királyrákos tészta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Imádom a tenger gyümölcseit, a kis királyrákokat meg főleg, magában is bármennyit meg tudok enni belőlük.

Ez a tészta nem elég, hogy gyorsan elkészül és nincs utána mosogatnivaló, de ráadásul az egyik kedvencem, királyrák van rajta feltétként.

Királyrák fagyasztva is kapható, tökéletesen működik a tésztán, nem kell hozzá más, mint egy kis fokhagyma, fűszerek és a végén egy kevés citromlé, hogy kész legyen a tökéletes vacsora. A rákot higiéniai okokból mindig alaposan főzzük meg. 

Egylábasos királyrákos tészta

királyrákos tészta recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 225 gramm spagetti
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 evőkanál vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál paprikapehely
  • 500 gramm királyrák
  • 1 teáskanál oregánó (szárított)
  • 25 gramm parmezán (reszelt)
  • 1 evőkanál petrezselyem (friss)
  • 1 evőkanál citromlé (friss)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban forraljunk vizet, főzzük al dentére a tésztát. Szűrjük le, tegyük félre.

Egy mélyebb serpenyőben először forrósítsunk olajat, majd tegyünk hozzá 2 evőkanál vajat. Adjunk hozzá fokhagymát, a paprikapelyhet, majd pároljuk őket néhány percig. Dobjuk bele a rákokat, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítsuk, amíg a rákocskák rózsaszínűek lesznek, de nem főnek meg egészen. Adjunk hozzá oregánót.

Borítsuk a tésztát a serpenyőbe, adjuk hozzá a maradék vajat, a parmezánt és a petrezselymet. Addig keverjük, amíg a vaj el nem olvad. Amikor a rák megfőtt, öntsük rá a citromlevet, egy utolsót forgassunk rajta, forrón tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük