Egy szendvics, ami a rock and roll királyának, Elvis Presley-nek köszönheti népszerűségét
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Valódi ikon, legendás tehetség, a népszerű énekes-színész több mint 40 évvel ezelőtt hajtotta örök álomra a fejét, mégis mindenki ismeri a nevét.
Az emlékezetes örök slágerek és filmszerepek mellett szexszimbólum, volt katona és még a gasztronómia világába is örökre bevésődött a neve.
Elvis szerette a hasát, különösen a szendvicsekért rajongott. Erről a titokról először édesanyja, Gladys Presley rántotta le a leplet. Fiával nagyon szoros kapcsolatban álltak, ha Elvis ideje engedte, éjszakába nyúlóan beszélgettek és közben a rock and roll királyának kedvenc szendvicsét majszolták.
Mielőtt azt gondolnátok, biztos valami finom, ízletes szendvics volt a kedvence, megsúgom a titkot. Elvis egy nagyon bizarr - legalábbis számomra furcsa - szendvicsért rajongott: az alapja tipikus amerikai szendvicskenyér, amiben mogyoróvaj, banán és sült bacon kapja a főszerepet, ezt az információt Elvis privát séfje is megerősítette. Ez a szendvics igazi kalóriabomba, ráadásul a szalonna kisült zsírjában sütik aranybarnára. Vagytok elég bátrak ahhoz, hogy kipróbáljátok?
Elvis Presley szendvics
Hozzávalók 1 személyre
- 2 darab amerikai szeletelt kenyér
- 4 szelet bacon
- 1 darab banán
- ízlés szerint mogyoróvaj
Elkészítés:
A szalonnát serpenyőbe tesszük, közepes lángon mindkét oldalát ropogósra sütjük, majd ha elkészült, egy tányérra szedve félretesszük.
A banánt felkarikázzuk.
A szendvicseket alaposan megkenjük mogyoróvajjal, az egyik szeletre a felkarikázott banánból teszünk, a másikra a baconből, majd egymásra tesszük a két szeletet.
A szalonna kisült zsírjában a szendvics mindkét oldalát szép barnára sütjük, félbevágva tálaljuk.
Fotó: Getty Images