Macera nélkül készül a gyerekek kedvence, az eperhab – Süteményekbe is töltheted

epct
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Az egyik legnépszerűbb gyümölcs az eper, amelyből rengeteg finomság készülhet, az egyik nagy kedvenc a sokoldalúan felhasználható eperhab.

Itt az eperszezon, a bogyós gyümölccsel már találkozhatsz a piacok és a boltok kínálatában. A gyerekek nagy kedvence, de mi tagadás, a felnőttek is imádják.

Az eper nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is, magas az antioxidáns tartalma, ezáltal segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Vitaminokban is bővelkedik, C-vitamin tartalma is figyelemre méltó, a kalória tartalma alacsony, fogyókúra alatt bátran fogyasztható, de akkor eszedbe se jusson cukorral megszórni a gyümölcsöt!

Mindig annyit epret érdemes venni, amennyi azonnal elfogy, esetleg 1-2 napig tárolhatod hűtőben, mivel romlandó gyümölcs. Nem csak magában érdemes fogyasztani, isteni desszertek készülhetnek belőle. Az egyik nagy kedvenc az eperhab, amit jól behűtve érdemes kanalazni, bármilyen poharas desszert készülhet belőle, a rétegek közé keksz, babapiskóta és friss gyümölcs is kerülhet. Az eperhabot piskótára kenve is érdemes kipróbálni, tényleg nagyon sokoldalúan felhasználható.

Eperhab

GettyImages-936618944

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dekagramm eper
  • 5 deciliter habtejszín
  • 15 dekagramm porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított epret tegyük tálba, majd botmixer segítségével pürésítsük.

A tejszínt habverő segítségével verjük kemény habbá, miközben a porcukrot (a cukor mennyisége lehet kevesebb vagy több, ízlés szerint) fokozatosan adagoljuk hozzá.

A felvert habot és a pürésített epret óvatosan forgassuk egybe.

Az elkészült eperhabot tároljuk hűtőben tálalásig.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük