Pufi epres keksz negyed óra alatt – Joghurttól lesz puha a tésztája
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem tudom, hogy elkészíteni vagy megenni könnyebb ezt a pihe-puha kekszet, amit eperdarabok gazdagítanak.
Ennél egyszerűbb kekszrecept talán nem is létezik, úgyhogy arra biztatok mindenkit, hogy süsse meg, ráadásul egy hozzávalótól, az epertől lesz különleges. Nem krémként, csak úgy darabokban kerül a tésztájába, együtt sül meg vele. Mindenki maga döntheti el, hogy mennyi epret tesz a tésztába, attól függően, hogy mennyire szereti gyümölcsösen.
Egy kevés gyümölcsös joghurt még szaftosabbá teszi, én most eperjoghurtot tettem bele, de savanykásabb ízek is illenek hozzá. Gyorsan süssük meg, míg tart a szezon, de ha nem kapunk már, akkor helyettesíthetjük meggyel vagy bármilyen szaftos idénygyümölccsel.
Epres keksz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab tojás
- 100 gramm vaj
- 8 gramm sütőpor
- 100 gramm cukor
- 300 gramm liszt
- 50 milliliter joghurt (gyümölcs)
- ízlés szerint eper
- tetejére porcukor
Elkészítés:
Az epret alaposan mossuk meg és vágjuk apró darabokra. Egy tálban keverjük habosra a tojást a cukorral, majd adjuk hozzá a joghurtot. Keverjük hozzá a puha vajat, a lisztet és a sütőport. Óvatosan forgassuk hozzá az eperdarabokat, készítsünk belőle golyókat.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük őket 15 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors