Nagyon puha muffin lédús eperrel sütve: csak mindent össze kell keverni

epresmuffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az epres süteményeknek se szeri-se száma, de ha igazán gyors és egyszerű receptet keresel, készíts nagyon puha muffint belőle.

Bár imádom a muffinokat, mert nagyon egyszerűen és gyorsan készülnek, sokszor szárazak, morzsálódnak, nem túl nagy az élvezeti értékük. Ez az olajjal és tejjel készült verzió azonban pihe-puha és nagyon omlós, könnyed a tésztája, a sok epernek köszönhetően pedig szaftos is.

Mint minden muffinnak, ennek is keverem-kavarom a tésztája, 5 perc összeállítani. A tészta viszonylag sűrű lesz, nem igazán önthető, inkább kanalazható, de ha túl tömörnek éreznéd, egy pici tejjel lehet még rajta hígítani.

Az eper örökérvényű párja a vanília, így nem hiányozhat ebből a muffinból sem, de fahéjjal, sőt, csokidarabokkal is gazdagíthatod a tésztát.

Epres muffin

epresmuffin2

Hozzávalók 12 darabhoz

Muffin:

  • 200 gramm liszt
  • 150 gramm cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 80 milliliter olaj
  • 100 milliliter tej
  • 1 nagy darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 170 gramm eper

Tetejére:

  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mossuk meg, majd vágjuk négy részbe.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki kapszlikkal 12 muffinformát.

Keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze az olajat, a tejet, a tojást és a vaníliakivonatot. Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, viszonylag sűrű masszát fogunk kapni. Forgassuk bele az eperdarabokat is.

Egy kis tálban keverjünk össze 1 evőkanál cukrot egy csomag vaníliás cukorral.

Osszuk szét a tésztát a 12 forma között, ne töltsük őket teljesen tele. Szórjuk a tetejükre a vaníliás cukrot.

Toljuk a muffinokat a sütőbe, 15-20 percig süssük őket, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük