Roppanós, réteges mille-feuille: sok eperrel és tejszínnel lenyűgöző desszert
A franciák híres krémesét, a mille-feuille-t előrecsomagolt leveles tésztából magad is könnyen elkészítheted. Próbáld ki tejszínnel és eperrel ízesítve!
Itt az eperszezon, az édes, lédús gyümölcsből érdemes minél többet enni, amíg lehet, a hazai eper sokkal finomabb, mint az import spanyol vagy görög változatok. Ha nem magában nassolnád, hanem sütibe sütnéd, piskóta helyett próbáld ki ezt a tejpitét, nagyon lágy lesz a tésztája, ráadásul napokig puha marad, garantáltan nem szárad ki.
A sütibe több epret is tehetsz, ha igazán gyümölcsös desszertre vágysz. Bár simán is a tésztába szórhatod, ha gondolod, keverd össze keményítővel, ahogy mi is tettük, úgy szinte lekvárrá lényegül át a sütőben. Ha pedig krémesebb végeredményre vágysz, a tej egy részét cseréld le tejszínre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 2 liter űrtartalmú sütőtálat.
Az epret tisztítsuk meg, a nagyokat vágjuk félbe vagy negyedbe. Keverjük össze a keményítővel, majd borítsuk az előkészített tálba.
Az összes többi hozzávalót keverjük csomómentesre robotgép segítségével, majd öntsük a tésztát az eperre.
Toljuk a sütőbe 45-50 percre, míg a teteje aranybarna lesz, és a közepe is megszilárdul. Melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu