Könnyű fahéjas csiga tele mazsolával: leveles tésztából percek alatt kész

2
Nyomtatás
Fahejas-csiga-mazsolaval-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy gyors, mégsem hétköznapi desszertet keresel, amit az utolsó pillanatban is összedobhatsz a vendégeknek, akkor ez a mazsolával készülő fahéjas csiga legyen az!

Ha feldobnád a közkedvelt desszertet, akkor a fahéj mellé mazsolát is adj! A sok aszalványtól természetes módon lesz édesebb, így kevesebb cukor is elég lesz hozzá

Ennek a fahéjas csigának kész leveles tészta az alapja, így a hagyományos kelt tésztás változattal ellentétben gyorsabban és egyszerűbben is készül, és akár kezdőként is nekifoghatsz, mert szinte elronthatatlan. A mazsolát pedig tetszés szerint darabolt dióval vagy mandulával is kiegészítheted: ettől minden falat egyszerre lágy és roppanós is lesz.

Fahéjas csiga mazsolával

Fahejas-csiga-mazsolaval

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 1 db kész leveles tészta (25x40 cm)
  • 2 ek. növényi vajalternatíva
  • 50 g barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk.
  • 100 g mazsola
  • 2 marék dió vagy mandula durvára darabolva
  • 2 ek. szójaital a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el. Ehhez tegyük a puha vajalternatívát egy kisebb tálba, és keverjük vele habosra a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sót. 

A leveles tésztát terítsük ki egy sütőpapírra, kenjük meg a töltelékkel, majd szórjuk rá a mazsolát és a darabolt diót (ha használunk). 

Tekerjük fel a tésztát a hosszabbik oldala mentén, és egy éles késsel vágjunk belőle 10 egyforma szeletet. A szeleteket helyezzük egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és alaposan kenjük be őket a szójaitallal. 

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon