![Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben](https://kep.index.hu/1/0/4789/47895/478954/47895456_3651446_53df732bca5b9398fe2a4560c7de55d0_wm.jpg)
A 8 legfinomabb leveles tésztás étel: a sütitől a húsos fogásig
Bolti leveles tésztából készíthetsz édes és sós süteményeket, vagy burkolhatsz beléjük gyümölcsöt és húst is.
Ha feldobnád a közkedvelt desszertet, akkor a fahéj mellé mazsolát is adj! A sok aszalványtól természetes módon lesz édesebb, így kevesebb cukor is elég lesz hozzá.
Ennek a fahéjas csigának kész leveles tészta az alapja, így a hagyományos kelt tésztás változattal ellentétben gyorsabban és egyszerűbben is készül, és akár kezdőként is nekifoghatsz, mert szinte elronthatatlan. A mazsolát pedig tetszés szerint darabolt dióval vagy mandulával is kiegészítheted: ettől minden falat egyszerre lágy és roppanós is lesz.
Először a tölteléket készítjük el. Ehhez tegyük a puha vajalternatívát egy kisebb tálba, és keverjük vele habosra a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sót.
A leveles tésztát terítsük ki egy sütőpapírra, kenjük meg a töltelékkel, majd szórjuk rá a mazsolát és a darabolt diót (ha használunk).
Tekerjük fel a tésztát a hosszabbik oldala mentén, és egy éles késsel vágjunk belőle 10 egyforma szeletet. A szeleteket helyezzük egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, és alaposan kenjük be őket a szójaitallal.
Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu