Megszereztük a legfinomabb kürtőskalács receptjét: otthon is elkészítheted
Soha nem volt még ilyen finom a ropogós külsejű, puha belsejű kürtőskalács. Ezzel a gondosan kikísérletezett recepttel bátran próbálkozhatsz.
A téli vásárokhoz és a karácsonyi időszakhoz hozzátartozik a csodás ízű és illatú kürtőskalács. Ha nincs időd vagy lehetőséged elkészíteni, dobj össze hasonló ízvilágú muffint. Ezzel a kezdőknek sem fog meggyűlni a bajuk.
Ahogy a legtöbb muffinnál, ennél is csak össze kell keverni a száraz és a nedves hozzávalókat. A méricskélés nem okozhat gondot, elég hozzá a szokásos 2,5 decis bögre.
A muffint, akárcsak a kürtőskalácsot, ízlés szerint variálhatod. A tetejére szórhatsz a fahéj mellé kakaót, diót, kókuszt vagy vaníliás cukrot.
A tojásokat üssük egyesével egy tálba, adjuk hozzá a kétféle cukrot, az olajat, és keverjük ki jól, majd öntsük hozzá a tejet.
Forgassuk hozzá a sütőporral és sóval vegyített lisztet, és dolgozzuk simára a masszát.
A muffinsütő mélyedéseit béleljük ki papírkapszlikkal, és kanalazzuk bele a tésztát. Arra ügyeljünk, hogy ne töltsük teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük meg 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha a tészta aranybarna, és a sütibe szúrt tűt üresen húzod ki.
A vajat olvasszuk meg, majd kenjük be vele a langyosra hűlt muffin tetejét, és forgassuk a fahéjas-cukros keverékbe.
Bármilyen alkalomra kiváló, könnyű elcsomagolni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu