Csupa csokis áfonyás brownie: úgy az igazi, ha a belseje ragacsos marad
Az áfonyás brownie maga a megtestesült egyszerűség: keverd a hozzávalókat össze, és csak arra vigyázz, hogy időben vedd ki a sütőből!
Ha szereted a nagyon csokis édességeket, márpedig ki ne szeretné, akkor a brownie biztosan a kedvenceid közé tartozik. A brownie alapja rengeteg vaj, cukor és csokoládé, jellemzően étcsoki. Ezekkel a hozzávalókkal isteni édességet tudsz készíteni, viszont nem szabad túlsütni, hogy a belseje ragacsos maradjon.
A brownie-t el tudod készíteni fehér csokiból is, ekkor kicsit kevesebb zsiradék is elég a tésztába, hiszen a fehér csoki sokkal vajasabb, mint az ét. Ebbe is tehetsz étcsokidarabokat, de a gyümölcsök is illenek hozzá, kicsit tompítják az édes ízt.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A csokit daraboljuk fel, és egészen alacsony lágon olvasszuk fel a vajjal.
Egy tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, adjuk hozzá a vaníliát. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet és keverjük hozzá a sütőport.
A tojásos keverékhez kanalazzuk hozzá a megolvasztott csokis keveréket, majd adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Szórjuk bele a csokichipset (vagy az egészen apróra tört étcsokit).
Egyengessük el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt 20x30 centiméteres tepsiben.
Süssük 15 percet a sütit, ennyi idő alatt a külseje szépen megsül, a belseje ragacsos marad.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu