Selymes mártogatós krémsajttal és pestóval – Koktélparadicsommal a tetején sül krémesre

krémsjtos pestós mártogatós
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pesto-rajongóknak kötelező elkészíteniük ezt a krémsajtos mártogatóst koktélparadicsommal sütve.

Nem kell vendégség a mártogatós elkészítéséhez, egy sima hétköznapi vacsorának is tökéletes ez a gyorsan készülő krémes finomság. Ki-ki vérmérséklete szerint zöldséghasábbal vagy friss kenyérrel, akár mindkettővel eheti, így biztosan eléggé eltelít ahhoz, hogy ne kelljen mást készíteni. 

A mártogatós az egyik legegyszerűbb étel, csak krémmé kell keverni a hozzávalókat, és máris tálalható. Ezt a változatot annyival több idő elkészíteni, amíg a sütőben sül, de így nemcsak krémes lesz, hanem az alapanyagok is finoman össszesülnek egymással. Elkészíthető házi pestóval is, úgy plusz 5 perccel több időt kell rászánni. 

Forró krémsajtos mártogatós

krémsjtos pestós mártogatós recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 2 doboz krémsajt (natúr)
  • 120 gramm pesto
  • 12 darab koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A koktélparadicsomokat szeleteljük fel. 

Egy hőálló tál aljába egyengessük bele a krémsajtot. Kenjük rá a pestót egyenletesen, ízlés szerinti vastagságban. Fektessük a tetejére a koktélparadicsom-szeleteket. 

Süssük 20-25 percig, amíg a krémsajt széle egy picit meg nem barnul. 

Ízlés szerint pitával, krékerrel, bagettel vagy zöldséghasábokkal tálaljuk. Azonnal, forrón tálalva a legjobb, de hidegen is ehetjük. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük