![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni, fahéjas french toast sütőben összesütve: olaj nélkül készül az édes reggeli
![frenchtoast3](https://kep.index.hu/1/0/4017/40175/401753/40175349_3065817_5a610a12e170f0bf2979534f9269a8b5_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Akár előző nap is összekészítheted a mennyei napindítót, másnap pedig csak told a sütőbe.
Édes kényeztetés ez a meleg reggeli, amely a fahéjtól illatos, a kenyértől laktató, a tejtől pedig nagyon krémes. A french toast lényegében édes bundás kenyér, amelyet általában kevés vajon vagy olajon sütnek meg, most azonban egy tepsis receptet mutatunk, amely sokkal egyszerűbben és nagyobb adagban készül, a kiflifelfújthoz hasonlóan.
A french toast alapja általában szendvicskenyér, de rendes kenyeret is használhatsz, csak annak vágd le a héját, mert a ropogós kéreg nem fog jól megpuhulni. Kaláccsal is készülhet a meleg reggeli, ha igazán édes napindítóra vágysz. A péksüti mellé dió, mandula, de akár aszalt gyümölcsök, friss alma, körte is kerülhet.
Minél tovább áll a kenyér a tejes-tojásos keverékben, annál finomabb lesz, akkor jó, ha megszívja magát a folyadékkal, ezért érdemes legalább egy fél órát, de akár egy éjszakát is pihentetni.
French toast sütőben sütve
![frenchtoast4](https://kep.index.hu/1/0/4017/40175/401753/40175385_f61cf459827239baef15d917e1fda685_wm.jpg)
Hozzávalók 12 adaghoz
French toast:
- 500 gramm szendvicskenyér/kalács
- 150 gramm dió/mandula
- 8 darab tojás
- 500 milliliter tej
- 90 gramm méz/juharszirup
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 1.5 teáskanál fahéj
- 0.25 teáskanál szerecsendió
Tetejére:
- 60 gramm vaj
- 100 gramm barna cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy 23x33 centis tepsit vagy jénait.
A kenyeret kockázzuk össze, a diót/mandulát vágjuk durvára. Keverjük őket össze, majd szórjuk a tepsibe.
A tojásokat keverjük habosra a tejjel, mézzel, vaníliakivonattal, sóval, fahéjjal, szerecsendióval.
Öntsük a tejes keveréket a kenyérre és a dióra, mindenhova jusson belőle. Picit nyomkodjuk bele a kenyeret a folyadékba. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe a tepsit, hagyjuk állni 30-60 percet, míg megszívja magát a kenyér a tejes keverékkel.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A puha vajat dolgozzuk össze a cukorral és a fahéjjal. Morzsoljuk vagy kanalazzuk a french toast tetejére.
Fedjük le a tepsit alufóliával, majd toljuk a sütőbe 25-30 percre, majd fedő nélkül is süssük 15-20 percig.
Ha elkészült, hagyjuk picit hűlni, majd langyosan, mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!