Így készíthetsz otthon ropogós bagettet: az illata már sütés közben belengi a lakást
A frissen sült házi bagett a legfinomabb alapanyag reggelire, tízóraira.
Ha munka után meleg vacsorára vágysz, de se időd, se kedved nincs nekiállni főzőcskézni, próbáld ki ezt a fűszervajjal töltött bagettet. A tetejét vágd be átlósan, majd kanalazd bele a zöldfűszeres, fokhagymás vajat, végül told a sütőbe. Ahogy elolvad a vaj, szépen belesül a tésztába, szaftos lesz, a bagett teteje pedig ropogósra sül.
A vajat bármilyen zöldfűszerrel feldobhatod, de lehetőleg frissel és ne szárítottal dolgozz. Mehet bele petrezselyem, snidling, ahogy alább is olvashatod, de apróra vágott bazsalikomot, oregánót is keverhetsz bele, bármit, amit kedvelsz. A fokhagymával se spórolj, attól lesz igazán finom.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A vajat vegyük ki a hűtőből, várjunk, míg picit megpuhul. A zöldfűszereket aprítsuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük össze a fokhagymát, a zöldfűszereket és a puha vajat, sózzuk, borsozzuk.
A bagett tetejét vágjuk be átlósan 2 centiméterenként, de ne vágjuk át teljesen. Kanalazzuk a fűszervajat a bevágásokba.
Csomagoljuk a töltött bagettet alufóliába, majd toljuk a sütőbe 10-15 percre. Óvatosan csomagoljuk ki, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu