Pikáns, hagymás, majonézes tojássaláta - Használd fel a maradék tojásokat
Az egyszerű alapanyagokból készülő tojássaláta finom krémes, húsvéti maradékból villámgyorsan elkészíthető.
Bár ma már rengetegféle verzióval találkozni, érdemes kipróbálni az eredeti receptet. A klasszikus görög saláta édes, lédús, érett paradicsomból, uborkából, lila hagymából, egész kalamata olívabogyóból és jó minőségű feta sajtból áll össze. Nagyon gyakran adnak hozzá zöld kaliforniai paprikát is, de ez csak opcionális összetevő. Nyáron mindenképp édes, friss paradicsomot válassz, de szezonon kívül koktélparadicsommal is dolgozhatsz.
A zöldségek megválasztása mellett az öntetre is nagy hangsúlyt kell fektetni: a jó minőségű, extraszűz olívaolaj a lelke a dresszingnek, de a vörösborecetet sem érdemes kihagyni belőle. Habár csak egy salátáról van szó, nagyon komplex és ízletes fogást kínálhatsz.
Készítsük el a salátát: az uborkát és a paradicsomot mossuk meg, vágjuk kockákra őket. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. Az olívabogyó maradhat egészben, de el is lehet felezni.
Keverjük össze a zöldségeket egy tálban, morzsoljuk rájuk a feta sajtot.
Készítsük el a dresszinget: a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük össze egy tálkában az összes hozzávalót, öntsük a salátára. Forgassuk vele egybe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Jól behűtve kínáljuk a salátát.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu