Így készül a ropogós bagettkarika házilag – Rágcsálni, de levesbetétnek is jó

bake rolls
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gyerekeim megőrülnek a bake rolls-ért, én pedig engedek a nyomásnak, úgyhogy tartok otthon belőle.

A ropi és sós perec után valóságos megváltásnak éreztem, amikor megláttam a boltok polcain a bake rolls-t, vagyis a ropogós kenyérkarikákat. Ezt a sós nassolnivalót kicsit egészségesebbnek gondoltam, mint a chipset, így bevásároltam belőle, és amikor rám tört az éhség, eszegettem belőle.

Nagyon sokféle ízesítésben kapható, nekem mégis a legegyszerűbb, a sima sós a kedvencem. Már csak azért is, mert így nemcsak magában, hanem mártogatóssal, krémsajttal is megkenhetem, illetve akár levesbetétnek is kiváló. A legjobb pedig, hogy házilag is elkészíthető, és semmi más nem kell hozzá, csak egy megszáradt bagett, ami nálunk elég gyakran előfordul. 

Házi bake rolls

bake rolls recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 darab bagett
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk fel vékony karikákra a bagettet. Egy tálban keverjük össze az összenyomott fokhagymát és az olívaolajat. Egy ecsettel kenjük meg a bagettkarikák mindkét oldalát. 

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a karikákat, sózzuk meg őket, majd süssük őket aranybarnára. Lezárt üvegben tároljuk őket. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük