Lágy málnás jégkrém otthon készítve: a semifreddóval nincs sok munka
A semifreddo egy olasz jégkrém, amelyet sokféle gyümölccsel, például málnával is készíthetsz.
A házi fagyi érdemei közé sorolandó, hogy pontosan tudod, mi van benne, és ízlésed szerint tudod alakítani az ízeket. A fagyi készítéséhez nem árt, ha van géped, de ha nincs, az sem akadályozza meg, hogy krémes hűsítőt alkoss.
A gép nélkül készült házi fagyi legkedveltebb elkészítési módja, ha tálba helyezed, természetesen olyanba, ami bírja a hideget. A tálba helyezett fagyit fedd le, majd mehet a fagyasztóba 3-4 órára. Hogy krémes legyen a textúrája, 20 percenként ki kell venned, át kell keverned, így a jégkristályok összetörnek, és megkapod a tökéletes állagot. Ha azonban ehhez nincs türelmed, akkor vegyél elő egy kenyérformát, béleld ki fóliával és helyezd bele a fagyit, így más lesz az állaga, szeletelve érdemes kínálni, inkább jégkrémszerű, de nagyon finom.
Mindent lehet fokozni, a citromos fagyit is. Ha szeretnéd, kandírozott narancs- vagy citromhéjjal dúsítva még fenségesebbé teheted, de néhány szem mentalevél is feldobhatja.
A citrom héját reszeljük le, utána csavarjuk ki a levét.
A tojásokat válasszuk szét.
A fehérjéből és a cukor feléből gőz felett verjünk kemény habot.
A sárgáját és a maradék cukrot keverjük össze, utána forgassuk hozzá a citrom reszelt héját és facsart levét.
A tejszínt verjük habbá.
A tojássárgás krémhez először adjuk hozzá a görög joghurtot, utána a habtejszínt, végül pedig a tojásfehérjehabot is forgassuk hozzá.
A fent írtak alapján a fagyi mehet tálba vagy formába, majd a fagyasztóba.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu