Levendulás gin-tonik: ez a koktél garantáltan feldobja a nyarat
Próbáld ki ezt a levendulás csodát, és garantáltan ez lesz az új nyári kedvenc koktélod. A virágos-citrusos ízének képtelenség ellenállni!
A házi cukorszirup elkészítése a világ legegyszerűbb dolga, és ha a nyári időszakban gyakran használod ezt a hozzávalót, akkor nagyon is megéri otthon összedobni, mert a bolti ár töredékébe kerül.
Mindössze vízre és cukorra van hozzá szükség, és 10-15 perc főzési időre, ha pedig kihűlt, már használhatod is. Egy adag sokáig elég, hűtőben tárolva pedig több hétig is eláll. Készíts belőle limonádét, koktélt vagy jegesteát, ha pedig ízesíteni szeretnéd, akkor adj hozzá 1-2 csokor friss mentát, citromfüvet vagy levendulavirágot, és máris szörp lesz belőle.
Mérjük egy kisebb edénybe a vizet és a cukrot, és közepes hőfokon kezdjük el forralni.
Ha a cukor elolvadt, gyöngyözve főzzük további 10 percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Öntsük üvegbe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu