Könnyed, mégis ízletes és szaftos húsétel – Pácoljuk joghurtba a csirkemellet
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
Azért, hogy ne álljunk tanácstalanul a tűzhely mellett hétköznap vacsoraidőben, érdemes előre végiggondolni, hogy miket tudunk elkészíteni egy rohanós hétköznap este.
Ha ügyesek és kreatívak vagyunk, egy egyszerű csirkemellet is el tudunk készíteni változatosan, úgy, hogy még az alakunkra is vigyázzon. Nagyon szeretem a különféle pácokat, amelyekkel feldobhatjuk a nem túl ízgazdag alapanyagokat, ilyen a csirkemell is.
Ha valaki szigorúan veszi a diétát, annak arra is vigyáznia kell, hogy a pác ne legyen kalóriadús. Ez a joghurtos változat alakbarát, de ha nagyon mértéktartóak vagyunk, akkor a receptben használt görög joghurt helyett használhatunk alacsonyabb zsírtartalmú terméket is.
Joghurtos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
Csirkemell
- 4 szelet csirkemell
- sütéshez olaj
- ízlés szerint só
Pác
- 4 deciliter görög joghurt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A csirkemellet kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk. A joghurtot keverjük össze az apróra vágott fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal. A csirkemelleket tegyük a pácba, pihentessük egy órát, majd süssük ki egy kevés olajon.
Fotó: Getty Images