Könnyed, mégis ízletes és szaftos húsétel – Pácoljuk joghurtba a csirkemellet

görög joghurtba pácolt csirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Azért, hogy ne álljunk tanácstalanul a tűzhely mellett hétköznap vacsoraidőben, érdemes előre végiggondolni, hogy miket tudunk elkészíteni egy rohanós hétköznap este.

Ha ügyesek és kreatívak vagyunk, egy egyszerű csirkemellet is el tudunk készíteni változatosan, úgy, hogy még az alakunkra is vigyázzon. Nagyon szeretem a különféle pácokat, amelyekkel feldobhatjuk a nem túl ízgazdag alapanyagokat, ilyen a csirkemell is.

Ha valaki szigorúan veszi a diétát, annak arra is vigyáznia kell, hogy a pác ne legyen kalóriadús. Ez a joghurtos változat alakbarát, de ha nagyon mértéktartóak vagyunk, akkor a receptben használt görög joghurt helyett használhatunk alacsonyabb zsírtartalmú terméket is. 

Joghurtos csirkemell

30833157 2367087 5624740012c9802c53a3e0ca8449032a wm

Hozzávalók 4 személyre

Csirkemell

  • 4 szelet csirkemell
  • sütéshez olaj
  • ízlés szerint

Pác

  • 4 deciliter görög joghurt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk. A joghurtot keverjük össze az apróra vágott fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal. A csirkemelleket tegyük a pácba, pihentessük egy órát, majd süssük ki egy kevés olajon. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük