Selymes, görög joghurtos sárgabarack-krémleves: jól behűtve isteni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Főzés nélkül, pillanatok alatt készül a barackleves, de annál finomabb lesz, minél tovább áll a hűtőben.
Nagyon egyszerű és villámgyors leves, összesen 4 hozzávalóra van szükség hozzá, barackra, joghurtra, narancslére és cukorra. Utóbbi mennyisége csak irányadó, ízlés szerint lehet édesebb vagy savanykásabb, illetve attól is függ, mennyire érett barackot sikerült beszereznünk.
Bár nem kötelező, érdemes görög joghurttal készíteni a levest, sokkal gazdagabb és krémesebb lesz tőle, mint a simával, sőt, vaníliás változattal lesz a legfinomabb. A narancslé lehetőleg frissen facsart legyen, ízben és állagban is jobb lesz úgy a végeredmény.
Sárgabarack-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm sárgabarack
- 140 gramm görög joghurt
- 70 gramm cukor
- 500 milliliter narancslé
Elkészítés:
A sárgabarackokat magozzuk ki, daraboljuk össze. Turmixoljuk össze 250 milliliter narancslével. Mikor már egynemű, adjuk hozzá a maradék narancslevet is.
Keverjünk bele 70-100 gramm cukrot - ízlés szerint - és a görög joghurtot is. Magas fokozaton turmixoljuk össze, majd tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images