Pillekönnyű bögrés gofri gyümölcsökkel: a strandon sem kapsz jobbat
A balatoni nyaralás és a strandolás emlékét könnyen visszaidézheted a pillekönnyű, gyorsan elkészíthető gofrival.
A nyár utolsó hónapjában már feltűnik a standokon a lila színben csábító gyümölcs, melyet számtalan finomságban érdemes felhasználni. A szilvából csodás süteményeket lehet készíteni, a gyümölcs mellé rengetegféle pluszaromát csempészhetsz, melytől még finomabb lesz a desszert.
A szilva mellé remekül illik a fahéj vagy a szerecsendió, de túróval, dióval vagy mákkal is érdemes párba állítani. Az elkészült süteményt akár vaníliafagyival és mézzel meglocsolva is kínálhatod, de egyszerűen porcukorral meghintve is tökéletes.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A közepes méretű (24-25 centis) pite- vagy tortaformát kenjük ki vajjal.
A joghurtot öntsük keverőtálba, majd adjuk hozzá az olajat, tojásokat és a cukrokat, alaposan keverjük össze az egészet.
A lisztet és a sütőport szitáljuk tálba, adjuk hozzá a fahéjat, majd a joghurtos keverékkel forgassuk egybe. Sűrű, de kanalazható masszát kell kapnunk, tejjel vagy liszttel javíthatunk az állagán. A masszát simítsuk a vajjal kikent formába.
A megtisztított, félbevágott szilvát helyezzük a massza tetejére, majd toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük készre 25-30 perc alatt (sütőtől függően néhány perccel több is lehet).
A süteményt hűtsük langyosra, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu