Puha kakaós süti friss málnával – A tészta fantasztikus állagáról a joghurt gondoskodik
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Használjuk ki a málna szezonját, ne csak magában habzsoljuk az egészséges és finom gyümölcsöt, készítsünk belőle más finomságot is.
Szezonjában érdemes málnás finomságokat sütni, felfedezni a gyümölcsben rejlő lehetőségeket, készítsünk belőle szörpöt, lekvárt, hideg gyümölcslevest, vagy csempésszük süteményekbe.
A málnát egyszerű leveles tésztába is csomagolhatjuk, kevert tésztába is süthetjük, vagy tortát tehetünk vele izgalmassá. A most következő receptben a friss málna egy részéből édes dzsemet főzünk, amivel bőségesen megkenjük a süteményt, a maradékkal pedig a tetejét díszítjük.
Kakaós süti friss málnával
Hozzávalók 4 személyre
Tészta:
- 1.5 deciliter tej
- 15 dekagramm vaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 20 dekagramm cukor
- 1 deciliter natúr joghurt
- 1 csipet só
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 20 dekagramm liszt
Töltelékhez:
- 60 dekagramm málna
- 30 dekagramm cukor
- Porcukor vagy kakaó a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet a sóval és a szódabikarbónával egybekeverjük.
A tésztához vízgőz felett összemelegítjük a tejet, vajat, kakaóport és a cukrot, ezután hozzákeverjük a joghurtot és a tojást, végül pedig a lisztes keverékkel forgatjuk egybe. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába (22 centi átmérőjű) öntjük, 160 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
A málnából egy keveset tegyünk félre a díszítéshez, a többiből dzsemet főzünk, ehhez a gyümölcsöt tegyük forralóedénybe a cukorral együtt, majd főzzük sűrűre.
A tortalapokat vágjuk félbe és töltsük meg a dzsemmel, az összeillesztett torta tetejét szórjuk meg porcukorral vagy kakaóporral, a tetejére tegyünk friss málnát.
Fotó: Getty Images