Kefires bundában sült, fűszeres csirkemellcsíkok: az omlós hús eteti magát, olyan finom
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
A kefires, fűszeres pácnak köszönhetően a csirkemell sokkal omlósabb és intenzívebb zamatú lesz.
A frissensültek nagy népszerűségnek örvendenek a családom körében, bármilyen köret mellé jöhetnek, még tartalmas szendvicseket is szívesen készítünk belőlük. Nálunk egyaránt kedvelt a ropogósabb panírban sült és a lágyabb bundában készült hús is, mindkét változatnak megvan a maga előnye.
A kefires bundás csirkemell a nagy kedvencek közé tartozik, a hús elképesztően omlós lesz a kefirtől, a fűszerek pedig intenzíven átjárják. Az így készült hús bármilyen köret mellé illik, tartalmas és finom, ráadásul két dolog még vonzóbbá teszi. Az egyik, hogy hűtőben tárolva 1-2 napig simán eláll úgy, hogy a hússzeletek benne pihennek a kefires pácban, így sütés előtt csak ki kell kapni a jégszekrényből. A másik érv, ami a hús mellett szól, hogyha kisütnéd az egészet és maradna másnapra, ugyanolyan finom lesz, mint frissen, hidegen is jóízűen el lehet fogyasztani.
Kefires bundában sült csirkemell
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm csirkemellfilé
- 300 gramm kefir
- 2 darab tojás
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 6 evőkanál liszt
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk fel tetszőlegesen (a legjobb, ha csíkokra vágjuk), klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A keverőtálba öntsük bele a kefirt, keverjük bele a tojásokat és a fűszereket, majd a lisztet is dolgozzuk bele, keverjük csomómentesre (ha szükséges, tejjel vagy vízzel lehet lazítani a massza állagát), sűrű palacsintatésztát kell kapni.
A hússzeleteket beletehetjük a kefires pácba, majd lefedve hűtőben tárolhatjuk sütésig (1-2 napig eláll így a hűtőben), de akár azonnal is megsüthetjük a húst.
Helyezzük bő, forró olajba a kefires bundába mártott csirkét, mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors