Kefires bundában sült, fűszeres csirkemellcsíkok: az omlós hús eteti magát, olyan finom

kcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kefires, fűszeres pácnak köszönhetően a csirkemell sokkal omlósabb és intenzívebb zamatú lesz.

A frissensültek nagy népszerűségnek örvendenek a családom körében, bármilyen köret mellé jöhetnek, még tartalmas szendvicseket is szívesen készítünk belőlük. Nálunk egyaránt kedvelt a ropogósabb panírban sült és a lágyabb bundában készült hús is, mindkét változatnak megvan a maga előnye.

A kefires bundás csirkemell a nagy kedvencek közé tartozik, a hús elképesztően omlós lesz a kefirtől, a fűszerek pedig intenzíven átjárják. Az így készült hús bármilyen köret mellé illik, tartalmas és finom, ráadásul két dolog még vonzóbbá teszi. Az egyik, hogy hűtőben tárolva 1-2 napig simán eláll úgy, hogy a hússzeletek benne pihennek a kefires pácban, így sütés előtt csak ki kell kapni a jégszekrényből. A másik érv, ami a hús mellett szól, hogyha kisütnéd az egészet és maradna másnapra, ugyanolyan finom lesz, mint frissen, hidegen is jóízűen el lehet fogyasztani.

Kefires bundában sült csirkemell

kcsct

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kilogramm csirkemellfilé
  • 300 gramm kefir
  • 2 darab tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 6 evőkanál liszt
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk fel tetszőlegesen (a legjobb, ha csíkokra vágjuk), klopfoljuk ki, majd sózzuk le.

A keverőtálba öntsük bele a kefirt, keverjük bele a tojásokat és a fűszereket, majd a lisztet is dolgozzuk bele, keverjük csomómentesre (ha szükséges, tejjel vagy vízzel lehet lazítani a massza állagát), sűrű palacsintatésztát kell kapni.

A hússzeleteket beletehetjük a kefires pácba, majd lefedve hűtőben tárolhatjuk sütésig (1-2 napig eláll így a hűtőben), de akár azonnal is megsüthetjük a húst.

Helyezzük bő, forró olajba a kefires bundába mártott csirkét, mindkét oldalán süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük