Puha, szaftos kókuszkenyér édes málnalekvárral – 15 perc munka, csodás végeredmény
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Ezek a keverem-kavarom sütemények a kedvenceim - lehet őket muffin-, torta- vagy kenyérsütő formában készíteni, a lényeg nem változik: egyszerűek, gyorsak és isteni finomak.
A narancskenyér után ez a zseniális kókuszkenyér lett az új favoritom. Kókuszreszelék és kókusztej kerül a puha, omlós tésztába, illetve egy kis édes málnalekvár bolondítja meg az összhatást.
A receptje nagyon egyszerű, csak minden hozzávalót össze kell keverni, egyiket a másik után. A sütési ideje körülbelül 70 perc, de mindenki ellenőrizze 50 perc után, mert sütőfüggő a dolog. Nagyon szaftos, finoman morzsálódós süteményt kell kapunk végeredményül.
Tipp az igazán édesszájúaknak
Ha nem lenne elég édes a tészta és a málnalekvár kombinációja, keverjük ki a receptben megadott mennyiségű tejet 2 evőkanál porcukorral, és öntsük a kókuszkenyér tetejére - de ezt tényleg csak az igazán édesszájúaknak ajánlom pluszban. A süteményt elkészíthetjük kuglófformában is, de akkor kicsivel kevesebb időt számoljunk a sütésre.
Kókuszkenyér málnalekvárral
Hozzávalók 4 adaghoz
- 175 gramm vaj (puha)
- 175 milliliter kókusztej
- 290 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- 225 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál só
- ízlés szerint málnalekvár
Tetejére
- 4 evőkanál kókusztej
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- opcionális porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Vajazzunk ki egy hosszúkás kenyérsütő formát (30x12x8).
Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót.
A vajat keverjük habosra a cukorral robotgép segítségével. Fokozatosan adagoljuk hozzá a felvert tojásokat, közben folyamatosan keverjük alacsony fokozaton.
Adjuk hozzá a kókusztej és a lisztes keverék felét folyamatos keverés mellett. Ha nagyjából összeállt a tészta, mehet bele a kókuszreszelék és a maradék tej és liszt.
Öntsük a homogén masszát a kivajazott formába, oszlassuk el benne. Húzzunk két csíkot a málnalekvárból egy kanál vagy spatula segítségével a süteménybe.
Körülbelül 1 és negyed óráig süssük, de 50 perc után már nézzünk rá többször.
Ha készen van a sütemény és még forró, szurkáljuk meg pár helyen, öntsük rá a kókusztejet, akár egy ecsettel is eldolgozhatjuk. Amíg még ragad, szórjuk rá a kókuszreszeléket.
Fotó: Getty Images