Kókuszos-citromos energiagolyó sütés nélkül – Pillanatok alatt kész
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Megfelelően összeválogatott, egészséges összetevőkből készíts tápláló energiagolyót.
Az energiagolyót akkor vetheted be, mikor olyan édességre vágysz, amely kicsit egészségesebb alternatíva lehet a hagyományos sütik helyett. Olyan alapanyagokból készül, amelyek nem dobják meg villámgyorsan a vércukorszinted, mégis felpörgetnek.
Az egyik ilyen alapanyag a datolya, amellyel gond nélkül édesíthetsz úgy, mint a cukorral. A datolya kakaóval keverve igazi energiabomba, például ebben a mandulával dúsított energiagolyóban is. Datolya helyett használhatsz mézet is, bár gyorsabban szívódik fel, még mindig egészségesebb, mintha sima kristálycukorral édesítenél.
Édességek alapjaként olajos magot, például kesudiót is használhatsz. Eperszezonban eperrel és kókusszal gyúrva, ha pedig épp nincs más gyümölcs kéznél, akkor citrommal is isteni lesz.
Kókuszos-citromos energiagolyó
Hozzávalók 10 adaghoz
- 70 gramm kesudió (nyers, sótlan)
- 50 gramm kókuszreszelék
- 0.5 darab citrom leve
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
Egy kevés kókuszreszeléket tegyünk félre. A többi hozzávalót tegyük egy turmixgépbe, pürésítsük pépesre. Vegyünk ki belőle teáskanálnyi adagokat, formáljunk belőlük gombócokat. Ha túl kemény a massza, adjunk hozzá egy kevés langyos vizet.
A gombócokat hempergessük meg kókuszreszelékben, majd tegyük a hűtőbe pihenni pár órára.
Fotó: Getty Images