
20 perces, krémes kókusztejes borleves: laktózmentes finomság az ünnepi asztalra

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Házi gyömbéres mentaszörp: frissítő ital a nyári napokra

Mutatós cukkinis galette: ricottától lesz krémes a töltelék

Pihe-puha joghurtos piskóta 3 hozzávalóból: liszt nélkül készül

Cheddar sajtos, jalapeñós focaccia: gyakori vendég lesz a konyhádban

Csirkés döner török recept alapján: nem lehet belőle eleget készíteni
Halászlé helyett miért ne kezdhetnénk az ünnepi vacsorát egy finom, krémes, édes borlevessel?
Sőt, továbbmegyek, másnap reggel az ágyban kávézás helyett is szürcsölgethetjük hidegen, melegen, hogy jól induljon a családlátogatás! Néha érdemes elrugaszkodni a hagyományos receptektől és újítani, akár az ünnepek alkalmával is.
A krémes, kókusztejszínes borleves tökéletesen megállja a helyét a karácsonyi asztalon, ráadásul nem órákat, hanem összesen 20 percet vagy annyit sem kell rászánnunk. Laktózmentes változatban készül, úgyhogy biztosan minden vendégünk ehet majd belőle.
Laktózmentes kókusztejes borleves

Hozzávalók 6 személyre
- 8 darab tojás
- 10 dekagramm nádcukor
- 2 deciliter kókusztejszín
- 1 üveg száraz fehérbor
- 1 rúd fahéj
- 5 szem szegfűszeg
- 1 darab citrom
- 1 darab vaníliarúd
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük és félrerakjuk.
5 dl bort kb. 3 dl vízzel, a fűszerekkel és a citrom héjával felteszünk főni, 10 perc után leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Amikor már minden szobahőmérsékletű, gyors mozdulatokkal alaposan összekeverünk mindent a kókusztejszínnel és a maradék 2 dl borral.
Fogyasztható hidegen vagy újramelegítve, de akár egy desszertként is megállja a helyét. Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és pár csepp citromlével ízesíthetjük.
Ha nem csak fehérboros levest, hanem esetleg tortát is készítenénk az ünnepi asztalra, akkor ez a fehéboros mousse torta a legjobb választás.
Fotó: Street Kitchen