20 perces, krémes kókusztejes borleves: laktózmentes finomság az ünnepi asztalra
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Halászlé helyett miért ne kezdhetnénk az ünnepi vacsorát egy finom, krémes, édes borlevessel?
Sőt, továbbmegyek, másnap reggel az ágyban kávézás helyett is szürcsölgethetjük hidegen, melegen, hogy jól induljon a családlátogatás! Néha érdemes elrugaszkodni a hagyományos receptektől és újítani, akár az ünnepek alkalmával is.
A krémes, kókusztejszínes borleves tökéletesen megállja a helyét a karácsonyi asztalon, ráadásul nem órákat, hanem összesen 20 percet vagy annyit sem kell rászánnunk. Laktózmentes változatban készül, úgyhogy biztosan minden vendégünk ehet majd belőle.
Laktózmentes kókusztejes borleves
Hozzávalók 6 személyre
- 8 darab tojás
- 10 dekagramm nádcukor
- 2 deciliter kókusztejszín
- 1 üveg száraz fehérbor
- 1 rúd fahéj
- 5 szem szegfűszeg
- 1 darab citrom
- 1 darab vaníliarúd
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük és félrerakjuk.
5 dl bort kb. 3 dl vízzel, a fűszerekkel és a citrom héjával felteszünk főni, 10 perc után leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Amikor már minden szobahőmérsékletű, gyors mozdulatokkal alaposan összekeverünk mindent a kókusztejszínnel és a maradék 2 dl borral.
Fogyasztható hidegen vagy újramelegítve, de akár egy desszertként is megállja a helyét. Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és pár csepp citromlével ízesíthetjük.
Ha nem csak fehérboros levest, hanem esetleg tortát is készítenénk az ünnepi asztalra, akkor ez a fehéboros mousse torta a legjobb választás.
Fotó: Street Kitchen