Körtés-kéksajtos pirítós, avagy melegszendvics luxuskivitelben

körtes-szendvics cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem attól lesz egy étel boldogító, hogy sokat bíbelődünk vele: ez a szendvics például 5 perc alatt elkészül.

Konyhai pályafutásunkat a melegszendvicsek tökélyre emelésével kezdtük a tesóimmal, mikor a szüleink kamaszként otthon hagytak minket hétvégénként. Elképesztő dolgokat tudtunk ebbe a formába beleerőszakolni, de akkor mindig nagyon boldogok voltunk az eredményektől. Ennek a korszaknak az egyik kiemelkedő példánya az almás-füstölt sajtos kombináció volt, ami talán a bátyám találmánya volt, úgy emlékszem, még fahéjat is tett bele.

Azóta sok minden változott, az alma helyett körtét, a füstölt sajt helyett gorgonzolát használok, de még mindig ez a kedvenc melegszendvicsem. Ha éppen akad otthon lepénykenyér, akkor két darab közé töltöm, majd a melegszendvicssütőben lapítom össze, de így, simán is csodálatos.

Körtés, kéksajtos melegszendvics

körtés-szendvics kicsi

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 szelet kenyér
  • 2 darab körte
  • 1 marék dió
  • 2 marék rukkola
  • 4 szelet gorgonzola
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt grillfokozaton felmelegítjük 200 fokosra. A kenyérszeleteket megpirítjuk. A körtékből eltávolítjuk a magházát, felszeleteljük, és a pirítósokra fektetjük a szeleteket. Rátesszük a sajtszeleteket, megszórjuk a dióval. A szendvicseket néhány perc alatt megsütjük. 

Tálaláskor megszórjuk a rukkolával és mézet csurgatunk a tetejére.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük