30 perces, krémes zöldborsós tészta: mirelit zöldségből is tökéletes lesz
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Szinte pillanatok alatt elkészül a krémes zöldborsós tészta, ami szerénysége ellenére abbahagyhatatlanul finom.
Az olasz konyha az egyszerűségéről híres, néhány hozzávaló elég lesz ahhoz, hogy csodás ételek szülessenek meg a tányéron.
Sajnos a zöldborsó szezonja hamar elillan, akinek volt rá lehetősége, biztosan elrejtett belőle keveset a fagyasztóba, amit a hűvösebb napokon csak elő kell kapni, hogy valami könnyű, nyáridéző finomság készüljön belőle. Sokan levest készítenek belőle, pedig akár egyszerű tésztás étel is készülhet, amelyben a fokhagyma karakteres íze is éreztetni fogja magát.
A tésztás ételek mindig akkor a legfinomabbak, ha szaftosak, a krémesebb textúrát a borsós tészta esetében tojássárgájával lehet elérni, de akár főzőtejszínnel is lehet helyettesíteni. A különlegesebb zamat érdekében reszelt citromhéjat is szórj az étel tetejére.
Krémes, egyszerű zöldborsós tészta
Hozzávalók 2 személyre
- 250 gramm tészta
- 400 gramm borsó (mirelit vagy üveges)
- só és bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 3 darab tojássárgája
- parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.
A zúzott fokhagymát kezdjük el pirítani az olajon, gyakran kevergessük, körülbelül 2 perc után a borsót is öntsük a fokhagymára, majd amikor a borsó megpuhult, tegyük rá a tésztát, sóval és borssal ízesítsük. Alaposan forgassuk egybe a borsót és a tésztát, majd keverjük hozzá a 3 darab tojássárgáját is. Az elkészült tésztát parmezánnal megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images