30 perces, krémes zöldborsós tészta: mirelit zöldségből is tökéletes lesz

btcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szinte pillanatok alatt elkészül a krémes zöldborsós tészta, ami szerénysége ellenére abbahagyhatatlanul finom.

Az olasz konyha az egyszerűségéről híres, néhány hozzávaló elég lesz ahhoz, hogy csodás ételek szülessenek meg a tányéron.

Sajnos a zöldborsó szezonja hamar elillan, akinek volt rá lehetősége, biztosan elrejtett belőle keveset a fagyasztóba, amit a hűvösebb napokon csak elő kell kapni, hogy valami könnyű, nyáridéző finomság készüljön belőle. Sokan levest készítenek belőle, pedig akár egyszerű tésztás étel is készülhet, amelyben a fokhagyma karakteres íze is éreztetni fogja magát.

A tésztás ételek mindig akkor a legfinomabbak, ha szaftosak, a krémesebb textúrát a borsós tészta esetében tojássárgájával lehet elérni, de akár főzőtejszínnel is lehet helyettesíteni. A különlegesebb zamat érdekében reszelt citromhéjat is szórj az étel tetejére.

Krémes, egyszerű zöldborsós tészta

btct

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 gramm tészta
  • 400 gramm borsó (mirelit vagy üveges)
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 darab tojássárgája
  • parmezán ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.

A zúzott fokhagymát kezdjük el pirítani az olajon, gyakran kevergessük, körülbelül 2 perc után a borsót is öntsük a fokhagymára, majd amikor a borsó megpuhult, tegyük rá a tésztát, sóval és borssal ízesítsük. Alaposan forgassuk egybe a borsót és a tésztát, majd keverjük hozzá a 3 darab tojássárgáját is. Az elkészült tésztát parmezánnal megszórva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük