Selymes krémsajt csípős jalapeno paprikába töltve – Baconbe tekerve lesz tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Aki kicsit különlegesebb előételre vágyik, próbálja ki a krémsajttal töltött jalapeno paprikát - egyszerre fogja érezni a selymes és a méregerős ízt.
Imádom az előételeket, a legtöbbször jóllakom velük, de ezt igazából nem is bánom. Ezeből is a különlegesebbeket kedvelem, de nem feltétlenül azokat, amelyeknek bonyolult és időigényes az elkészítése. Ami csípős, az pedig extrán jöhet, és mi lenne csípősebb, mint a jalapeno paprika?
Ez a zöldség annyira erős, hogy muszáj valamivel ellensúlyozni, például selymes krémsajttal. Létezik panírozott változata is, de ez a verzió annál sokkal hamarabb készen van, mert a töltött jalapenókat csak betekerjük baconbe és sütőben megsütjük. A bacon ropogni fog, a zsírja belecsöpög a krémsajtba, a paprika pedig épp eléggé csípős marad.
Krémsajttal töltött jalapeno baconbe tekerve
Hozzávalók 12 darabhoz
- 6 darab jalapeno paprika
- 200 gramm krémsajt
- 6 szelet bacon
Elkészítés:
A jalapeno paprikákat hosszában vágjuk ketté, a magokat kaparjuk ki. Érdemes kesztyűben dolgozni, mert a jalapeno méregerős. Töltsük meg őket gazdagon krémsajttal. A baconöket vágjuk hosszában félbe, és mindegyik töltött paprikát tekerjük be vele.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A paprikákat fektessük a sütőpapírra, és addig süssük, amíg a bacon ropogós nem lesz.
Fotó: Getty Images