Isteni pohárdesszert lime-mal és krémsajttal – Hűsítő finomság pillanatok alatt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Ez a desszert olyan, mint egy mini sajttorta, az édes krémsajthoz nagyon jól passzol a lime frissessége.
Villámgyors, sütés nélküli pohárdesszert a lime frissességével és fanyarságával - ennél jobb hűsítő nem is kell a nyári melegben. Az édesség úgy épül fel, mint egy sajttorta, a darált kekszes-vajas alapra tejszínes-krémsajtos - jelen esetben lime-os - krém kerül.
Az összeállítási ideje kb. 10 perc, csak arra kell várni, míg a hűtőben összérnek az ízek. Aki szeretné, készítheti több keksszel, ugyanis az alábbi receptben inkább a krémen van a hangsúly.
Lime-os pohárdesszert
Hozzávalók 6 pohárhoz
Tészta:
- 70 gramm darált keksz
- 1 evőkanál cukor
- 3 evőkanál vaj
Krém:
- 340 gramm krémsajt
- 50 gramm cukor
- 0.5 teáskanál vaníliakivonat
- 3 evőkanál limelé
- 2 darab lime héja
- 120 milliliter habtejszín
Elkészítés:
A darált kekszet keverjük össze a cukorral, majd az olvasztott vajjal. A tésztát osszuk szét 6 kis tálka aljában, nyomkodjuk jól bele.
A krémsajtot keverjük habosra a cukorral, vaníliával, lime levével és héjával. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a krémsajtos alaphoz. Töltsük a krémet habzsákba, majd nyomjuk a kekszes alap tetejére (de rá is kanalazhatjuk).
Tegyük a pohárdesszertet a hűtőbe pár órára, majd limeszeletekkel, kekszmorzsával tálaljuk.
Fotó: Getty Images