
Az amerikaiak sajtos tésztája villámgyorsan elkészül és a besameltől krémes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Mac and cheese, ami nélkül nincs Amerika. Ez a szaftos, ragadós tésztacsoda minden amerikai nagy kedvence.
A sajtos dolgok alapból rabul ejtik az ember szívét, ez a tészta pedig nem csak a sok-sok sajt miatt csábító, gyorsasága miatt is kiharcolja méltó helyét kedvenceink listáján.
A sajtos tésztának rengeteg változata létezik. Egyszerű recept, amit mégis mindig képesek újjávarázsolni a konyhatündérek. Ez az egytálétel megvan fél óra alatt, és önmagában is megállja a helyét, hiszen rengeteg minden gazdagítja: négyféle sajt és besamel, ha pedig valami frisset is szeretnék belecsempészni, finomra vágott petrezselymet vagy más zöldfűszert szórhatunk a tetejére.
Ha a húsimádók nem békülnek ki vele, nekik egy könnyű fűszerezésű csirkemellsteakkel lesz maga a mennyország ez az étel. Jöhet az én receptem?
Mac and cheese

Hozzávalók 4 személyre
- 20 dekagramm vaj
- 3 evőkanál liszt
- ízlés szerint tej
- ízlés szerint só, bors
- 20 dekagramm trappista
- 20 dekagramm cheddar sajt
- 20 dekagramm mozzarella
- 20 dekagramm füstölt sajt
- 500 gramm makarónitészta
Elkészítés:
A makarónitésztát 7-8 perc alatt megfőzzük.
Készítünk egy basamelalapot. Nem kell megijedni, csak megváltoztatjuk az arányokat: 20 dekagramm vajhoz 3 evőkanál liszt. Kevergetjük, majd annyi tejet adunk hozzá, amitől sűrű állaga lesz.
Ezután a sajtoké a főszerep, hozzáadjuk a besamelhez, majd, ha minden felolvadt, a fazékba beletesszük a tésztát, és jó alaposan elkeverjük. A ragadós tésztánkat friss petrezselyemmel dobhatjuk fel.
Fotó: Getty Images