Majonézes, snidlinges tojássaláta friss petrezselyemmel és lilahagymával
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Villámgyors megoldás a húsvéti asztalra, ami annak ellenére, hogy milyen egyszerűen készül, isteni finom.
A tojás a húsvéti asztal kötelező tartozéka, ha több időnk van, akkor töltött tojás, ha kevesebb, akkor saláta formájában kerül fel rá. Idén a gyorsabb megoldást választottuk és utóbbi mellett döntöttünk.
Ez a verzió hús nélkül, rengeteg zöldfűszerrel és hagymával készül. A tojást egy majonézes, mustáros, picit pikáns dresszing fogja össze, amit bátran lehet ízesíteni tetszés szerint. A húsevők ropogósra sült bacont is kínálhatnak mellé, amit apróra törve szórhatnak a tetejére.
Majonézes tojássaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
Salátához:
- 8 darab tojás
- 1 nagy fej lilahagyma
- 3 evőkanál petrezselyem
- 3 evőkanál snidling
Dresszinghez:
- 80 gramm majonéz
- 2 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- ízlés szerint só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Főzzük keményre a tojásokat, vagyis forrástól számított kb. 10 percig. Ha kész, szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel, majd pucoljuk meg és daraboljuk tetszőleges méretűre, tegyük egy nagy tálba.
A lilahagymát vágjuk finomra, a petrezselymet és a snidlinget egészen apróra, majd adjuk a tojáshoz.
Egy kis tálban keverjük össze a dresszing hozzávalóit, a fokhagymát zúzzuk össze, úgy adjuk hozzá. Keverjük a dresszinget a tojásos alaphoz, alaposan keverjük össze, fedjük le a tálat, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.
Fotó: Getty Images