Mennyei fehér csokis sajttorta: alul vékony kekszréteg, felül édes krém
A fehér csokis sajttorta igazi édes, krémes kényeztetés.
Ha szereted a hagyományos sajttortát, próbáld ki ezt a frissítő, könnyed, sütés nélküli nyári változatot is, ahol a málnaszósz teszi fel az i-re a pontot. Utóbbit nagyon gyorsan és egyszerűen összedobhatod, csak főzd össze a gyümölcsöt egy kevés cukorral, keményítővel és citromlével, hogy picit sűrűbb, kanalazhatóbb állagú legyen.
A kekszalap és a krém összeállítása még ennyi időt és munkát sem igényel, csak keverd össze a hozzávalókat, és készen is vagy. A kész desszertet tedd pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, jól behűtve a legfinomabb.
Készítsük el a málnás réteget: egy kis lábasban keverjük össze a cukrot, keményítőt, 250 gramm málnát, citromlevet. Kezdjük el melegíteni a keveréket, addig főzzük alacsony lángon, míg a málna levet ereszt, a cukor megolvad. Vegyük feljebb a lángot, várjuk meg, míg forrásnak indul, folyamatosan kevergetve főzzük 1 percig. Húzzuk le a tűzről, majd keverjük bele a maradék málnát. Tegyük félre hűlni.
A darált kekszet keverjük össze a cukorral, majd öntsük rá az olvasztott vajat, morzsoljuk össze.
Készítsünk elő 5-6 tálkát, poharat, osszuk szét köztük a darált kekszet, nyomkodjuk bele az alapot.
Egy robotgép segítségével keverjük össze a krémsajtot, a tejfölt és a vaníliakivonatot. Fokozatosan keverjük bele a porcukrot is, végül a tejszínt. Magas fokozaton verjük a krémet 2 percig. Töltsük egy habzsákba.
A krémet osszuk szét a tálkák között, majd kanalazzuk rá a málnaszószt.
Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu