Ropogós, mandulás bundába forgatott csirkemell: így lesz a legfinomabb a rántott hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A zöldfűszeres mandulába forgatott rántott hús valódi ízbomba, a hús szaftos és puha, a bunda pedig pirult és ropogós.
A mandulába forgatott csirkemell amellett, hogy isteni, még gluténmentes is, úgyhogy az arra érzékenyek is bátran elkészíthetik és fogyaszthatják. Ha nem ragaszkodsz a gluténmentes verzióhoz, keverd ki panko morzsával a mandulát, hogy extra ropogós legyen.
A mandulát zöldfűszerekkel, fokhagymával és paprikával kell összeaprítani, így még ízletesebb és izgalmasabb lesz a bunda. Vigyázz, nem szabad porállagúra darálni a mandulát, maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok, hogy roppanós legyen a panír.
Mandulás rántott hús
Hozzávalók 4 személyre
- 130 gramm mandula
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál fűszerpaprika
- 0.5 teáskanál oregánó
- 0.5 teáskanál kakukkfű
- 0.5 teáskanál só
- 1 darab tojás
- 2 nagy darab csirkemellfilé
- olívaolaj (kenéshez)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A mandulát, a fűszereket és a sót tegyük aprítógépbe. Addig dolgoztassuk a gépet, míg a mandula apró darabokra nem esik szét, de ne legyen porállagú.
Öntsük a fűszeres mandulát egy tálba. Egy másik tálban verjük fel a tojást.
A csirkemellfiléket hosszában vágjuk ketté. Ha kisebb falatokat szeretnénk, széltében is vágjuk félbe a filéket, de ne legyenek túl kicsik a darabok, mert akkor könnyedén kiszáradhat a hús. Sózzuk a csirkemellek mindkét oldalát.
Forgassuk a csirkemellfiléket a tojásba, majd a mandulába, picit nyomkodjuk rá a bundát, hogy mindenhol ráragadjon.
Tegyük a filéket sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le őket egy kis olívaolajjal, hogy még ropogósabb legyen a bundájuk.
20-25 percig süssük őket, ha kisebbek a darabok, kevesebb idő is elég nekik.
Ha elkészült, hagyjuk pár percig pihenni a húst, mielőtt tálalnánk.
Fotó: Getty Images