Alaposan megpakolt marhahúsos szendvics: a káposztasalátától szaftos lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Megmaradt egy kis szegy a karácsonyi vacsiból és nem tudod, mihez kezdj vele? Ha nem szeretnéd, hogy a macska egye meg a drága húst, akkor értelmezd újra a történetet, és készíts belőle egy vagány szendvicset téliesített káposztasalátával és egy pikáns szósszal.
Természetesen nem csak marhaszegyből, bármilyen maradék sült húsból elkészíthetjük ezt a szuper szendvicset, legyen szó az ünnepi pulyka- vagy malacsültről.
A hússzeletre valamilyen intenzív ízű sajtot kell olvasztani, majd téli majonézes káposztasalátával és ínycsiklandó BBQ-szósszal kínálni. A sok finomságot egy vajon lepirított, meleg ciabattába töltjük, így tálaljuk.
Érdemes a szószból és a salátából is nagyobb adagot készíteni, mert más húsok mellé is tökéletes lesz, a BBQ-szósz például ropogósra sült csirkeszárnyakkal akár a másnapi ebéd is lehet.
Marhaszegyes szendvics
Hozzávalók 4 személyre
A téliesített káposztasalátához
- 150 gramm lilakáposzta
- 80 gramm angol zeller
- 60 gramm sörretek
- 50 gramm lilahagyma
- 40 gramm répa
- 40 gramm édeskömény
- 1 deciliter tejföl
- 1 deciliter majonéz
- 0.5 csokor snidling
A szószhoz
- 200 gramm ketchup
- 75 gramm barna cukor
- 3 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál worcester szósz
- 1 evőkanál bourbon
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Az összeszereléshez
- 10 dekagramm gruyere vagy edami sajt
- 4 darab ciabatta
- maradék marhaszegy
Elkészítés:
Káposztasaláta
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és egy tálba öntjük.
Összekeverjük a tejfölt és a majonézt, ízlés szerint sózzuk, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.
Snidlinggel díszítjük. Ha hagyjuk egy éjszakát állni, még jobban összeérnek az ízek.
BBQ-szósz
Felkockázzuk a hagymát és a fokhagymát, majd alacsony lángon, egy kevés olajon fonnyasztani kezdjük.
Mehet bele a ketchup, a bourbon, az almaecet, a cukor és a Worcester-szósz, majd kevergetve forraljuk be a ⅔-áig.
Összeállítás
A megmaradt húsból vágjunk vékony szeleteket, majd egy serpenyőt felhevítve melegítsük vissza, valamint takarjuk be gruyere sajttal, amíg az rá nem olvad.
Tegyük félre a húst, és egy kevés vajon pirítsuk le a félbevágott ciabattákat.
A ciabatta aljára megy a káposztasaláta, erre a szelet húsok a ráolvasztott sajttal, a felső részét pedig megkenjük a BBQ-szósszal és a szendvics tetejére tesszük.
Ha inkább pesztós grillszendvicset készítenétek a maradék sült húsból, itt találtok hozzá egy szuper receptet.
Fotó: Street Kitchen