Marhahússal töltött bagetthajó csípős sajtkrémmel és rengeteg sajttal: ropogós bacon koronázza meg
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az ételnek csak a nevében van köze a hajóhoz, viszont az a szerencse, hogy nem minősül kalózkodásnak, ha töltötök még egyet.
Az a jó a pékárukban, hogy bár hidegen is finomak, könnyedén meleg főételt varázsolhatunk belőlük. A finom bagettot ezúttal marhahúsos-sajtos töltelékkel töltöttük meg, majd megpirítottuk a sütőben és ropogós baconkockákkal kínáltuk.
A darált húst a worcester szósz teszi különlegessé, a tölteléket a csípős, római köményes sajtkrém, illetve az a rengeteg cheddar és mozzarella, ami belekerül. Már a hozzávalók olvasása közben is megjön az étvágyunk, úgyhogy nem lehet kibírni, hogy ne álljunk neki rögvest.
Marhahúsos töltött bagetthajó
Hozzávalók 4 darabhoz
A húshoz
- 800 gramm darált marhahús
- 2 evőkanál worcester szósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
Az öntethez
- 200 gramm krémsajt
- 100 gramm tejföl
- 100 gramm majonéz
- 2 evőkanál csípős szósz (enyhén)
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál füstölt pirospaprika
A töltelékhez
- 250 gramm bacon
- 250 gramm cheddar sajt
- 250 gramm mozzarella
A bagetthajóhoz
- 4 darab bagett
Elkészítés:
A húshoz a hagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Ha ez megvan, beleöntjük a darált marhahúst, és egy kicsivel magasabb lángon folyamatosan kavargatva lebarnítjuk, azaz minden oldalát körbepirítjuk. A sütés vége felé worcester szósszal ízesítjük, majd félretesszük egy kicsit hűlni.
Az öntethez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
A cheddar sajtot lereszeljük, a mozzarellát pedig apróra vágjuk, majd alaposan összekeverjük a hússal, valamint az öntettel.
A bagettek tetejét levágjuk, majd a belét kiszedjük, és megtöltjük a húsos-szószos-sajtos töltelékkel.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben a bacont felkockázzuk és zsírjára sütjük.
Az elkészült bagetthajókra szórjuk a ropogós baconkockákat, és már lehet is fogyasztani.
Ha házilag készítenétek el a bagettet is, itt találtok hozzá receptet.
Fotó: Street Kitchen