Mennyei medvehagymás csiga pillanatok alatt: leveles tésztával is tökéletes

4
Nyomtatás
medvehagymáscsiga
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Friss medvehagyma, krémsajt és puhára sült leveles tészta, csak ennyi kell a boldogsághoz.

Igen rövid a medvehagyma szezonja, érdemes minél többet sütni-főzni vele, amíg lehet, mert mire észbe kap az ember, várhat rá egy újabb évet. Az íze nyersen érvényesül a leginkább, de különböző tésztákba sütve, levesekbe főzve is isteni finom lesz. 

Nyersen az íze intenzív, a fokhagymára hasonlít, a levele sokkal enyhébb, míg a szára sokkal aromásabb, erőteljesebb ízű. Az alábbi recepthez a levelét érdemes használni, de semmiképpen se dobd el a szárát sem, szendvicsek mellé vagy salátába keverve is szuper választás, újhagyma helyett is fogyaszthatod.

A medvehagymát pogácsába is sütheted, de ha időszűkében vagy, leveles tésztát is megtölthetsz vele, simát, de élesztőset is. Ha lágyítanál a medvehagyma ízén, krémsajttal és egy kevés tejföllel keverd ki, de pestót is készíthetsz belőle, azzal is megkenheted a tésztát. 

Medvehagymás csiga

medvehagymáscsiga2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 100 gramm medvehagyma
  • 150 gramm krémsajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál citromlé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 400 gramm élesztős leveles tészta
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A krémsajtot keverjük össze a tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, citromlével, majd keverjük bele az apróra vágott, megtisztított medvehagymát, alaposan vegyítsük el benne.

A leveles tésztát - ha tömbben van -, nyújtsuk ki, majd kenjük meg az alsó harmadát a medvehagymás krémmel.

Szorosan tekerjük fel a tésztát, majd vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, tegyük a csigákat a sütőpapírral bélelt tepsire.  

Süssük a csigákat 18-20 percig, míg az aljuk aranybarna nem lesz.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon