
Mézes-diós camembert sütőben sütve: tökéletes karácsonyi előétel

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

Joghurtos, currys csirkemell rizzsel: egzotikus ízek egyszerűen

Leveles tésztás, spárgás batyu: gyors finomságot mutatunk

Meseszép bodzás, rebarbarás piskótatekercs: mascarponés krémmel csábít

Krémes, tejszínes csirkés tészta: vajon pirult gomba gazdagítja
15 perc alatt készül el az egyik legfinomabb előétel, amelyben tökéletes harmóniában vannak az édes és a sós ízek.
Villámgyors ünnepi előétel lehet egy egyszerű camembertből, és akkor is elég nekiállni, amikor betoppannak a vendégek, ugyanis melegen a legfinomabb, sőt, kötelező frissen fogyasztani.
A camembertből egy egyszerű trükkel lesz elegáns ünnepi előétel: mézes, rozmaringos pirított dió kerül a tetejére, ami kicsit belesüpped a puha sajtba, így tökéletes egységet képeznek. Körülbelül 200-250 gramm camemberthez elég ez a diós öntet, vagyis 2 kisebb vagy 1 nagyobb egész camemberthez.
Mézes-diós camembert

Hozzávalók 2 személyre
- 200 gramm camembert
- 0.25 bögre méz
- 0.5 bögre dió
- 0.5 teáskanál friss rozmaring
- ízlés szerint só
- tálaláshoz pirítós vagy sós keksz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét.
Amíg sül a sajt, a diót daraboljuk durvára, majd pár perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben, vigyázzunk, gyorsan megég.
Keverjük össze a mézet - ha kell, olvasszuk meg -, a diót és a friss romaringot.
Mikor kész a sajt, vegyük ki a sütőből, enyhén sózzuk meg, majd kanalazzuk a közepére a mézes diót. Ha szükséges, szórjunk még egy kis tengeri sót a tetejére.
Azonnal, melegen, pirítóssal vagy keksszel tálaljuk.
Fotó: Getty Images