Mézes-diós camembert sütőben sütve: tökéletes karácsonyi előétel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
15 perc alatt készül el az egyik legfinomabb előétel, amelyben tökéletes harmóniában vannak az édes és a sós ízek.
Villámgyors ünnepi előétel lehet egy egyszerű camembertből, és akkor is elég nekiállni, amikor betoppannak a vendégek, ugyanis melegen a legfinomabb, sőt, kötelező frissen fogyasztani.
A camembertből egy egyszerű trükkel lesz elegáns ünnepi előétel: mézes, rozmaringos pirított dió kerül a tetejére, ami kicsit belesüpped a puha sajtba, így tökéletes egységet képeznek. Körülbelül 200-250 gramm camemberthez elég ez a diós öntet, vagyis 2 kisebb vagy 1 nagyobb egész camemberthez.
Mézes-diós camembert
Hozzávalók 2 személyre
- 200 gramm camembert
- 0.25 bögre méz
- 0.5 bögre dió
- 0.5 teáskanál friss rozmaring
- ízlés szerint só
- tálaláshoz pirítós vagy sós keksz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét.
Amíg sül a sajt, a diót daraboljuk durvára, majd pár perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben, vigyázzunk, gyorsan megég.
Keverjük össze a mézet - ha kell, olvasszuk meg -, a diót és a friss romaringot.
Mikor kész a sajt, vegyük ki a sütőből, enyhén sózzuk meg, majd kanalazzuk a közepére a mézes diót. Ha szükséges, szórjunk még egy kis tengeri sót a tetejére.
Azonnal, melegen, pirítóssal vagy keksszel tálaljuk.
Fotó: Getty Images