Mutatós mini sajttorta villámgyorsan: muffinsütőben készül az édesség
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ne csak muffint készíts az arra szánt sütőben, még sajttortát is süthetsz benne, ez a mini változat nagyon jópofa.
Ha szeretnéd elkápráztatni a vendégeidet vagy a családodat egy mutatós desszerttel, készítsd el ezeket a mini sajttortákat, amennyire jól néznek ki, annyira finomak. A hab a tortán, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen készülnek, még kezdők is összedobhatják, sem a tésztával, sem a krémmel nem lesz 5 percnél több dolgod.
A mini sajttortákat számtalan módon feldobhatod, a kekszalapba keverhetsz kakaót, fahéjat, a keksz egy részét darált magvakra cserélheted. Ha még mutatósabbra készítenéd, a kész süti tetejét borítsd gyümölcsszósszal, karamell- vagy csokiöntettel, a változatoknak csak a képzeleted szabhat határt.
Mini sajttorta
Hozzávalók 18 darabhoz
Alap:
- 240 gramm darált keksz
- 60 gramm barna cukor
- 110 gramm vaj
Krém:
- 450 gramm krémsajt
- 130 gramm cukor
- 2 darab tojás
- 160 gramm tejföl
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
Mielőtt nekiállnánk a sütinek, vegyük ki az alapanyagokat a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki kapszlikkal 18 muffinformát.
Keverjük össze a darált kekszet, a cukrot és az olvasztott vajat. Tegyünk a masszából 1-2 evőkanálnyi adagokat az előkészített formákba, nyomkodjuk bele a tésztát.
A krémsajtot és a cukrot keverjük habosra. Keverjük bele a tojásokat és a vaníliát, majd a tejfölt is forgassuk bele.
Osszuk szét a krémet a 18 forma között, kanalazzuk a kekszalap tetejére. Toljuk a sütőbe 15-18 percre, míg a tetejük megszilárdul, de még a közepük picit remegős. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd papírostól tegyük őket a hűtőbe.
Tálalás előtt húzzuk le róluk a papírt, majd gyümölcsökkel, csoki-, karamellszósszal tálaljuk.
Fotó: Getty Images