Mogyorókrémes keksz 3 hozzávalóból – Csak össze kell keverni az alapanyagokat és már sülhet is

Nyomtatás
keksz2cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi készítésű süteménynek nincsen párja, még a legegyszerűbb keksz is sokkal finomabb, ha mi magunk gyártjuk.

A keksz mindig jól jön, ha van otthon, bármikor ránk törhet a nassolás, olyankor pedig jólesik az édes ropogtatnivaló, amit magában vagy kávé mellé rágcsálhatunk el. Kekszet készíteni egyáltalán nem nehéz, sok receptet mutattunk már, de most az egyik legegyszerűbb verzión a sor, amelyhez mindössze 3 alapanyagra és pár szabad percre lesz szükségünk.

Édes ízét a nutellának köszönheti a keksz, cukrot nem is kell hozzáadnunk. Ha túl lágyra sikerül a massza, érdemes fagyiadagoló segítségével sütőpapírra helyezni a kekszeket, vagy kicsivel több liszttel forgassuk össze, hogy a kezünkkel formázni tudjuk. A mogyorókrémes kekszek remek útravalók, akár családi piknikre, de szólóban falatozva is finomak, érdemes vaníliafagyiba tördelni, úgy fogyasztani.

Mogyorókrémes keksz

keksz2ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 125 gramm liszt
  • 150 gramm Nutella
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A nutellát tálba öntjük, elkeverjük a tojással, majd a lisztet is hozzáforgatjuk. A sötét színű masszából kis adagokat kiveszünk, gömbölyűre formázzuk, a tenyerünkkel picit meglapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 180 fokos sütőben 8-15 perc alatt megsütjük. Fogyasztás előtt várjunk 10-20 percet, hogy legalább egy picit hűljön a keksz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon