Mogyorókrémes keksz 3 hozzávalóból – Csak össze kell keverni az alapanyagokat és már sülhet is
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A házi készítésű süteménynek nincsen párja, még a legegyszerűbb keksz is sokkal finomabb, ha mi magunk gyártjuk.
A keksz mindig jól jön, ha van otthon, bármikor ránk törhet a nassolás, olyankor pedig jólesik az édes ropogtatnivaló, amit magában vagy kávé mellé rágcsálhatunk el. Kekszet készíteni egyáltalán nem nehéz, sok receptet mutattunk már, de most az egyik legegyszerűbb verzión a sor, amelyhez mindössze 3 alapanyagra és pár szabad percre lesz szükségünk.
Édes ízét a nutellának köszönheti a keksz, cukrot nem is kell hozzáadnunk. Ha túl lágyra sikerül a massza, érdemes fagyiadagoló segítségével sütőpapírra helyezni a kekszeket, vagy kicsivel több liszttel forgassuk össze, hogy a kezünkkel formázni tudjuk. A mogyorókrémes kekszek remek útravalók, akár családi piknikre, de szólóban falatozva is finomak, érdemes vaníliafagyiba tördelni, úgy fogyasztani.
Mogyorókrémes keksz
Hozzávalók 4 személyre
- 125 gramm liszt
- 150 gramm Nutella
- 1 darab tojás
Elkészítés:
A nutellát tálba öntjük, elkeverjük a tojással, majd a lisztet is hozzáforgatjuk. A sötét színű masszából kis adagokat kiveszünk, gömbölyűre formázzuk, a tenyerünkkel picit meglapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 180 fokos sütőben 8-15 perc alatt megsütjük. Fogyasztás előtt várjunk 10-20 percet, hogy legalább egy picit hűljön a keksz.
Fotó: Getty Images