Mustáros-citromos pácban sült csirkecombok: vajpuha lesz így a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Adj időt ennek az egyszerű pácnak, hogy különlegessé és intenzívvé tegye a csirkecomb ízét.
A húsnak nagyon jót tesz, ha bepácolod, egészen különleges ízeket tudsz hozzáadni. Ha csirkemellel dolgozol, érdemes kicsit zsírosabb, olajosabb pácokat keverni, hogy az alapvetően szárazabb hús szaftosabb, ízesebb legyen. A pácolás viszonylag időigényesebb folyamat, érdemes akár egy éjszakán át is benne hagyni a húst. Ha nincs ennyi időd, akkor csak készíts szószt, a tejszínes alap mindig nagyon jó választás, a savanykásabb citrom pedig különlegesebbé teszi.
A combokat is sütheted pácolva és szószban is, de akkor is isteni lesz, ha a körettel együtt készül, mint ennél az almával és hagymával sült változatnál. A comb sütésénél érdemes a bőrét is rajtahagyni, de nem mindegy, hogyan sütöd, ebben a cikkben kipróbáltunk módszereket, hogy lássuk, hogyan lesz a legropogósabb. Szerintem az a legjobb pác, amelyhez minden van otthon.
Mustáros-citromos pácban sült csirkecomb
Hozzávalók 6 adaghoz
- 8 darab csirkefelsőcomb
- 3 evőkanál mustár
- 1 darab citrom leve
- 100 milliliter olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű (őrölt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma (kisebb)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a mustárt, a citromlevet, az olívaolajat, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Reszeljük bele a hagymát, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Kenjük meg jó alaposan a csirkecombokat, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, de ha előző este teszed be, úgy lesz a legfinomabb.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A combokat fektessük egy hőálló tálba, takarjuk le alufóliával, és süssük 1 órát. Vegyük le az alufóliát, vegyük 220 fokra a hőfokot, és további 10 percet süssük, hogy a bőre is szépen megpiruljon.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors