
Omlós, szaftos csirkecomb almával és hagymával sütve: együtt készül a körettel

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Krémsajttal töltött jalapeño paprika: pirosra sült bacon öleli körbe

Könnyed, pufi felhőpalacsinta: joghurtos a légies tészta

Isteni tojásos pite tortillalapból: cottage cheese teszi krémessé

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét
Az elkészült tepsis fogás frissen, melegen a legfinomabb, kínálj mellé jófajta bort és ropogós kenyeret.
A hús és a gyümölcs párosításától nem kell félni. A csirke mellé tökéletesen passzol az alma, körte, szilva, de merészebb, egzotikusabb gyümölccsel kombinálva is ki lehet próbálni. A legegyszerűbb, ha egytepsis fogással indítasz, melyben a szaftos csirkecomb almával és hagymával sül össze.
Tényleg nagyon egyszerű dolgod lesz, a húst előző este összekészítheted, másnap pedig csak az almát és a hagymát kell összevágnod, majd mehet is a sütőbe pirulni ez a hármas. Ha hiányzik a krumpli, azt is dobhatsz a finomságok mellé, előtte azonban kevés rozmaringgal fűszerezett olajban forgasd meg, úgy sokkal ízletesebb lesz. Az ízek tökéletes harmóniában állnak egymással ebben a fogásban, de a borról és a kenyérről se feledkezz meg.
Sült csirkecomb almával és hagymával

Hozzávalók 4 személyre
- 8 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál oregánó
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- 2 darab alma
- 2 darab vöröshagyma
Elkészítés:
Az olajat öntsük keverőtálba (több is lehet a receptben írt mennyiségnél), adjuk hozzá a fűszereket, majd forgassuk bele a csirkecombokat. Fedjük le a tálat folpackkal, tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap az almát és a hagymát pucoljuk meg, daraboljuk tetszőlegesre, majd oszlassuk el őket a tepsiben. Tegyük a gyümölcs és a zöldség tetejére a csirkecombokat, a páclevet is öntsük a húsra, majd rakjuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-50 percre.
Fotó: Getty Images