Omlós, szaftos csirkecomb almával és hagymával sütve: együtt készül a körettel

acsccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az elkészült tepsis fogás frissen, melegen a legfinomabb, kínálj mellé jófajta bort és ropogós kenyeret.

A hús és a gyümölcs párosításától nem kell félni. A csirke mellé tökéletesen passzol az alma, körte, szilva, de merészebb, egzotikusabb gyümölccsel kombinálva is ki lehet próbálni. A legegyszerűbb, ha egytepsis fogással indítasz, melyben a szaftos csirkecomb almával és hagymával sül össze.

Tényleg nagyon egyszerű dolgod lesz, a húst előző este összekészítheted, másnap pedig csak az almát és a hagymát kell összevágnod, majd mehet is a sütőbe pirulni ez a hármas. Ha hiányzik a krumpli, azt is dobhatsz a finomságok mellé, előtte azonban kevés rozmaringgal fűszerezett olajban forgasd meg, úgy sokkal ízletesebb lesz. Az ízek tökéletes harmóniában állnak egymással ebben a fogásban, de a borról és a kenyérről se feledkezz meg.

Sült csirkecomb almával és hagymával

acscct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál oregánó
  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • 2 darab alma
  • 2 darab vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat öntsük keverőtálba (több is lehet a receptben írt mennyiségnél), adjuk hozzá a fűszereket, majd forgassuk bele a csirkecombokat. Fedjük le a tálat folpackkal, tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Másnap az almát és a hagymát pucoljuk meg, daraboljuk tetszőlegesre, majd oszlassuk el őket a tepsiben. Tegyük a gyümölcs és a zöldség tetejére a csirkecombokat, a páclevet is öntsük a húsra, majd rakjuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-50 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük