
Ragacsos és édes csirke mustáros-juharszirupos pácban - Gyönyörűen megpirul a hús

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek
Sokszor a "mi lesz a vacsora" kérdésre a legnehezebb választ adni a hétköznapokban, de most megpróbálunk segíteni benne.
Aki állt már tanácstalanul a konyhában, miközben megállíthatatlanul közeledett a vacsoraidő, az tudja, milyen nehéz helyzetben van az, aki gyorsan, laktató és persze finom ételt szeretne készíteni. Mivel az iskolai menzán szinte alig esznek a gyerekeim, így a legtöbbször húsos fogás kerül az asztalra, általában szárnyasból.
A csirkehús igazi mentőöv, mert egyszerűen, például vajon sütve is finom, de én akkor szeretem a legjobban, ha valamilyen mázzal van bevonva, úgy pirul meg. Az egyik kedvencem a mézes-mustáros máz, annak a mintájára készült ez a juharszirupos változat. Mert a juharszirup nem csak palacsintával finom.
Mustáros, juharszirupos csirke

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemell
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál magos mustár
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 darab citrom
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Egy papírtörlővel töröljük szárazra a csirkemelleket, locsoljuk meg őket egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk. Fektessük őket a tepsibe, tegyünk melléjük felkarikázott citromokat.
Egy tálban keverjük össze a kétféle mustárt, a juharszirupot és egy keveset a kakukkfűből. Kenjük meg a mázzal a csirkéket, majd süssük addig, amíg aranybarnák nem lesznek, körülbelül 30 perc kell nekik.
Fotó: Getty Images