Pufi, puha keksz naranccsal és jó sok vajjal a tésztában - Szaftos lesz és isteni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A legjobb sütik sokszor a legegyszerűbben készíthetőek, mint például ez a narancsos keksz.
Bár narancsot legtöbbször télen vásárolunk, ez nem ok arra, hogy ne készítsünk tavasszal is olyan süteményt, amihez ez a déligyümölcs kell. Illetve csak egy kevéske, de már attól elképesztően szaftos lesz a tésztája.
Nem fogyókúrás desszert, hiszen a tésztájába is kerül kerül cukor, ráadásul meg is hempergetjük benne. Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, hátránya, hogy ugyanilyen gyorsan el is fogy.
Narancsos vajas keksz
Hozzávalók 10 adaghoz
- 250 gramm liszt
- 100 gramm porcukor
- 100 gramm vaj
- 1 darab tojás
- 30 milliliter narancslé
- 1 teáskanál sütőpor
- forgatáshoz porcukor
- forgatáshoz cukor
Elkészítés:
Egy tálban keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd öntsük bele a narancslevet. Adjuk hozzá a tojást, keverjük össze, majd a lisztet és a sütőport is szórjuk bele, keverjük össze. Hagyjuk pihenni a hűtőben egy órát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha kivettük a tésztát, formázzunk belőle golyókat, majd forgassuk bele először kristály-, majd porcukorba. Süssük 12-15 percig.
Fotó: Getty Images